Porecla ciudată pe care o are soțul Angelei Merkel. Cancelarul Germaniei e la a doua căsătorie

Andreea Bisinicu / 19.01.2021, 17:28
Porecla ciudată pe care o are soțul Angelei Merkel. Cancelarul Germaniei e la a doua căsătorie

Porecla ciudată pe care o are soțul Angelei Merkel. Știai că vestitul cancelar al Germaniei este la a doua căsătorie? Este mamă vitregă, are două mariaje la activ, iar partenerul ei de viață are o poreclă foarte bizară. E bazată pe una dintre cele mai celebre cărți scrise vreodată. Care este legătura dintre cele două.

Porecla ciudată pe care o are soțul Angelei Merkel

Anul acesta ne despărțim de Angela Merkel. Cea care a fost cancelarul Germaniei pentru mai bine de 15 ani se pregătește să părăsească funcția care a făcut-o unul dintre cei mai puternici lideri de stat din întreaga lume. Angela Merkel are o viață demnă de scenariul unui film. Ajunsă la 66 de ani, Angela Merkel este mamă vitregă, este la al doilea mariaj, iar aceste lucruri îi ocupă tot timpul acum, mai ales că lasă în spate o carieră politică memorabilă. Deși pe plan profesional a fost ca o carte deschisă, când vine vorba de viața ei privată, Angela Merkel este o femeie foarte rezervată și discretă.

Cancelarul Germaniei s-a căsătorit, prima dată, în 1977. Avea numai 23 de ani când și-a unit destinul de cel al fizicianului Ulrich Merkel. Deși căsnicia celor doi a durat numai cinci ani, liderul german a decis să păstreze numele de familie al primului soț, după divorț. În 1981, cu un an înainte ca divorțul de Merkel să se pronunțe, Angela l-a cunoscut pe actualul ei soț, Joachim Sauer, profesor emerit de chimie şi fizică la Universitatea din Berlin. Cei doi s-au îndrăgostit pe loc și au decis să formeze un cuplu. Chiar dacă au simțit că și-au găsit sufletul-pereche, cei doi s-au căsătorit după 17 ani de relație, în anul 1998.

O prezență la fel de discretă precum celebra lui soție, Joachim Sauer a primit porecla de „Fantoma de la Operă”. De ce? Motivul este unul cât se poate simplu și nu are legătură cu faimosul musical, care este vedetă pe Broadway de 35 de ani. Este poreclit astfel deoarece soțul Angelei Merkel este un personaj scump la vedere, căruia nu îi plac evenimentele cu fast și foarte rar este văzut să își acompanieze faimoasa parteneră de viață în public. Soțul cancelarului Germaniei are 71 de ani și a mai fost și el căsătorit anterior, înainte să găsească dragostea vieții sale în persoana Angelei Merkel. Din mariajul anterior, Joachim Sauer are doi băieți, Adrian și Daniel.

Angela Merkel si actualul ei sot s-au casatorit in 1998, dupa 17 ani de relatie
Angela Merkel si actualul ei sot s-au casatorit in 1998, dupa 17 ani de relatie

Angela Merkel, unul dintre cei mai iubiți lideri de stat din istorie

Prima femeie cancelar din istoria Germaniei, Angela Merkel a redifinit cuvântul lider în dicționarul universal al politicii. Într-un deceniu și jumătate, marii lideri ai lumii au învățat că nu e bine să o subestimezi pe Angela Merkel. Deși, la începutul carierei sale ca lider al Germaniei, în 2005, mulți nu îi dădeau șanse de izbândă, iată că Angela Merkel a ajuns să fie una dintre cele mai puternice și influente femei din lume, în fruntea celei de-a patra economii a lumii.

Chiar dacă a avut de înfruntat misoginismul la scară înaltă din partea celor mai influenți bărbați din lume, precum Donald Trump, Vladimir Putin sau Silvio Berlusconi, cancelarul Germaniei nu s-a dat bătută niciodată.

„Este amuzant că femeile sunt văzute drept «emoționale», din acest motiv fiind considerate «nepotrivite», însă în acest moment pare că bărbații sunt mai emoționali, fie că vorbim de Boris Johnson sau de Donald Trump. În schimb, Angela Merkel a fost diplomată, rațională și determinată nu doar să meargă înainte, dar și să formeze un consens general” a declarat Gabriele Abels, profesoară de politică comparată la Unviersitatea din Tubingen, potrivit digi24.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI