Pompierii români, profund impresionaţi de un copil din Grecia. Emoţionant ce cadou le-a făcut micuţul

Stan Filon 13.08.2021, 19:27
Pompierii români, profund impresionaţi de un copil din Grecia. Emoţionant ce cadou le-a făcut micuţul

În fiecare zi, pompierii români care se luptă cu flăcările departe de casă, în Grecia, primesc motive care îi fac să continue. În fiecare zi, pompierii români simt căldura flăcărilor, depășită doar de căldura cu care sunt priviți de locuitorii plin de recunoștință din satele unde acționează. Ultimul gest făcut de un copil i-a impresionat pe pompierii români.

Pompierii români au fost profund impresionaţi de un copil din Grecia

Pompierii români se află deja în a 6-a zi de misiune în Grecia. Aceștia se luptă cu flăcările în fiecare zi, acolo unde sunt trimiși de autoritățile elene. În ziua a 6-a au fost repartizați în zona localităților Metochi și Kalyvia, greu încercate de incendiile de vegetație.

Lupta este una foarte grea, dar pompierii români spun că uită chiar și de epuizare atunci când văd recunoștința din privirile grecilor, din căldura cu care îi salută, sau atunci când le mulțumesc pentru efortul depus. Pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a fost postată mărturia pompierilor români plecați în misiune în Grecia.

Pompierii romani au fost profund impresionati de un copil din Grecia
Pompierii romani au fost profund impresionati de un copil din Grecia

”Ne-au adus tot timpul apă rece”

”Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”. Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor”, spun pompierii.

Ultima surpriză a venit din partea unui copil grec, care i-a impresionat pe salvatorii români. Acesta a venit dimineața, plin de bunătăți. ”A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul”, au recunoscut pompierii.

Pompierii spun că uită și de epuizare, atunci când văd recunotința oamenilor. ”În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare. Mulțumim, Grecia!”, scriu pompierii români.

108 pompieri români sunt plecați de câteva zile în Grecia unde ajută la stingerea incendiilor cu ajutorul a 6 mașini de intervenție, două cisterne și o dronă. Misiunea durează 10 zile, dar aceasta s-ar putea prelungi, dacă va fi nevoie.

Urmăriți Impact.ro și pe