Polițiștii români s-au făcut de râs la testele fizice. Niciun cadru MAI nu a promovat la sport și autoapărare

Nicu Stan 24.09.2021, 09:14
Polițiștii români s-au făcut de râs la testele fizice. Niciun cadru MAI nu a promovat la sport și autoapărare

Polițiștii români s-au făcut de râs la testele fizice. Sindicatul Europol a anunțat că niciun cadru MAI nu a promovat selecția pentru educație fizică și autoapărare. Rezultatele obținute arată că mai toți au fost nominalizați pe bază de ”pile”.

Niciun polițist nu a promovat proba de sport și autoapărare. Nominalizările, făcute doar pe ”pile”

Poliţia Română se confruntă cu o situație incredibilă, informează sindicatul Europol care a anunțat că niciun poliţist nu a promovat selecţia pentru educaţie fizică şi autoapărare.

Conform Europol, la nivelul Inspectoratelor de Poliție Județene se fac numeroase combinații cu privire la numirile în diferite posturi.

Politistii au picat probele de educatie fizica
Politistii au picat probele de educatie fizica

Comunicatul Europol

”Cu toate că am atras atenţia în mai multe rânduri asupra combinaţiilor care se fac la nivelul IPJ-urilor, prin nominalizarea unor pile şi apropiaţi ai inspectorilor şefi, majoritatea lor au continuat să promoveze oameni pe care îi recomandă doar vocea şi talentul.

Mai mult, într-o ultimă încercare de a-i determina pe inspectorii şefi să acţioneze cu obiectivitate şi să înţeleagă rolul esenţial pe care aceşti instructori îl vor avea la nivelul instituţiei pe componenta de pregătire profesională, Benone Matei, inspectorul general, a convocat o întâlnire în sistem videoconferinţă, pe parcursul căreia a nominalizat mai multe IPJ-uri unde a găsit cazuri de persoane propuse care aveau ca pregătire cursuri de yoga, de sociologie sau care erau nominalizaţi ca instructori de conducere defensivă pentru simplul fapt că erau ofiţeri la serviciul rutier”, informează Europol.

Șefii IJP-urilor nu iau în seamă sfaturile IGPR

Unii dintre comandanți nu dau doi bani pe cele ce îi învață IGPR, cum este exemplul IPJ Constanța, care deși avea pe cine să nominalizeze, a preferat să trimită o persoană nepregătită.

”La IPJ Constanţa, cu toate că existau 3 agenţi de poliţie care au absolvit cursul de conducere defensivă şi deţineau atestat, inspectorul şef şi-a menţinut nominalizarea unui ofiţer de la serviciul rutier despre care spunea că nu are cum să nu ştie să conducă dacă se ocupă cu aplicarea Codului rutier. De aici am tras concluzia că unele IPJ-uri sunt conduse de şefi care nu dau doi bani pe îndrumările venite din partea IGPR şi asta pentru că au garanţia că beneficiază de o siguranţa politică”, au mai scris sindicaliştii.

Polițiștii s-au făcut de râs

Astfel, pilele nominalizate au dovedit că nu aveau ce să caute acolo când a venit vremea examenelor.

”Fără să mai fie nevoie de alte comentarii, în urma probelor la care au fost supuşi, probe care reprezentau viitorul activităţii lor de instruire pe care ar fi trebuit să o realizeze, la nivelul celor 41 de judeţe avem următoarele rezultate:

Conducere defensivă – doar 6 poliţişti au promovat probele. De precizat că ofiţerul de la serviciul rutier Constanţa a picat cu brio, iar ceilalţi 3 agenţi care deţineau atestat nici măcar nu au fost întrebaţi dacă vor să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii.

La proba de educație fizică și autoaăprare toți candidații au picat examenele

Instrucţia tragerii – doar 2 poliţişti au promovat probele;

Educaţie fizică şi autoapărare – zero poliţişti au promovat probele;

Tactică poliţienească – doar 9 poliţişti au promovat probele”, mai anunță sindicaliștii Europol.