Poliţiştii, proteste la Palatul Cotroceni. Angajaţii de la MAI nu mai vor să tacă. „Sacrificiile sunt recompensate prin tăieri”

Ioana Bucur, Badea Violeta 23.02.2021, 17:38
Poliţiştii, proteste la Palatul Cotroceni. Angajaţii de la MAI nu mai vor să tacă. „Sacrificiile sunt recompensate prin tăieri”

„Vom fi prezenți la ușa Președintelui României, Klaus Iohannis”. Polițiștii anunță proteste la Palatul Cotroceni. Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) refuză să mai accepte nedreptățile ce li se fac. De ce au ajuns să spună că toate sacrificiile lor din ultimii ani au fost recompensate prin tăieri.

Poliţiştii, proteste la Palatul Cotroceni

Polițiștii anunță proteste importante, în întreaga țară. Potrivit unui anunț publicat pe site-ul Sindicatul Europol, angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor protesta miercuri, 24 februarie, chiar în fața Palatului Cotroceni. Alte proteste se vor organiza și în teritoriu, în fața prefecturilor județelor Alba și Argeș. Motivul  pentru care angajații MAI au ajuns să facă proteste la Palatul Cotroceni este „măsura austerității” pentru restanțele pe care autoritățile le datorau polițiștilor.

„Sunt două luni de când ”coaliția de centru-noaptea” a luat măsura austerității pentru restanțele pe care le datorau polițiștilor. Dacă în anul 2017, polițiștii au înteles și acceptat compromisul că sumele care li se cuveneau conform Legii-cadru a salarizării să le fie plătite cu porția timp de 4 ani, ei bine, în al treilea an, am fost tăiați de la această porție în condițiile în care celelalte clase bugetare au beneficiat de acest drept o dată cu intrarea în vigoare a actului normativ”, se scrie pe site-ul Europol.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de ordonanțele de urgență ce au înghețat tot ce înseamnă drepturi salariale, fie ele și restante, și au eliminat voucherele de vacanță.

Polițiștii anunță proteste la Palatul Cotroceni
Polițiștii anunță proteste la Palatul Cotroceni. Inquam Photos / Ilona Andrei

„După o campanie parșivă și înșelătoare, după ce guvernanții au jurat că vor respecta Constituția si legile țării, au venit cu o ordonanță de urgență în miez de noapte care îngheța tot ce înseamnă drepturi salariale, fie ele și restante, a urmat o nouă ordonanță prin care au tăiat voucherele de vacanță și cel mai probabil vor veni și cu o a treia ordonanță în care vor anunța noi tăieri. Nici la abator nu se fac atâtea ”tăieri” cum face guvernul Cîțu și nici Pinocchio nu mințea atât de mult, cum au fost mințiți polițiștii de acest Executiv.”

„Toate sacrificiile sunt recompensate prin tăieri”

După un an extrem de dificil, sunt nevoiți să vadă cum toate sacrificiile pe care le-au făcut au fost recompensate prin tăieri și suspendări ale drepturilor salariale. Reprezentanții Europol fac apel la solidaritate la viitoarele proteste de la Cotroceni. Acțiunea va începe miercuri, de la ora 10 dimineața, în zona Palatul Cotroceni – Statuia Leu din Bulevardul Geniului.

„Privim cu mâhnire la restrictiile, interdictiile si incompatibilitățile pe care le au polițiștii, cât și faptul că de un an de zile au fost continuu și necondiționat în linia întâi, iar toate aceste sacrificii sunt „recompensate” prin tăieri și suspendări de drepturi salariale. Și pentru toate acestea, mâine polițiștii își vor striga nemulțumirea în fața președintelui Iohannis, vor continua să lupte până la capăt. Veniți și voi mâine alături de noi la acțiunile de protest, să dăm dovadă de unitate și solidaritate, pentru că schimbarea este în mâinile noastre. Perimetrul în care se va protesta începând cu ora 10.00 este Palatul Cotroceni – Statuia Leu din Bulevardul Geniului.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...