Polițiștii din România se pregătesc de proteste. Ce îi nemulțumește pe oamenii legii

Andreea Bisinicu 27.10.2020, 11:34
Polițiștii din România se pregătesc de proteste. Ce îi nemulțumește pe oamenii legii

Polițiștii din România se pregătesc de proteste. Ce îi nemulțumește pe oamenii legii. Polițiștii avertizează Ministerul Afacerilor Interne. Ce decizii au luat reprezentanții legii.

Polițiștii din România se pregătesc de proteste. Ce îi nemulțumește pe oamenii legii

Marți, 26 octombrie, a avut loc Congresul Sindicatului EUROPOL, care s-a desfășurat în sistem videoconferință prin intermediul unei platforme online, din cauza pandemiei de coronavirus. La lucrările Congresului au participat reprezentanții celor 43 de filiale ale organizației noastre, constituite atât la nivelul structurilor din cadrul IGPR, IGPFR și IGI, notează sindicateuropol.ro

Mesajele tuturor au sprijinit ideea de a fi mai uniți, mai mult ca niciodată, de a lua atitudine de fiecare dată când drepturile membrilor sunt în pericol. De asemenea, au salutat modul de implicare și rezultatele obținute de către Sindicatul EUROPOL pentru noua generație de polițiști.

Cu toate acestea, polițiștii se pregătesc de proteste. De ce? Se pare că oamenii legii sunt nemulțumiți de faptul că Ministerul Afacerilor Interne a respins ideea de a le acorda un stimulent de risc în cuantum de 2000 lei, din cauza pericolului infectării cu noul coronavirus.

Polițiștii din România se pregătesc de proteste. Reprezentanții legii susțin că polițiștii se expun la infectarea cu virusul COVID-19 în egală măsură cu cadrele didactice.

Politistii romani trag un semnal de alarma si ii avertizeaza pe cei de la MAI
Politistii romani trag un semnal de alarma si ii avertizeaza pe cei de la MAI

„Este de neacceptat modul în care sunt tratați polițiștii de către guvernanții care refuză fățiș să ia în calcul gradul de expunere al polițiștilor la infectarea cu noul coronavirus, în condițiile în care de la declararea stării de urgență și până în prezent, aceștia au fost folosiți pentru limitarea răspândirii virusului, desfășurând activități precum verificarea persoanelor la punctele de trecere a frontierei de stat, însoțirea convoaielor de persoane ce urmau a fi carantinate, paza centrelor de carantinare instituționalizată, verificarea respectării măsurii izolării, interacțiunea cu persoanele care nu respectă măsura carantinării sau izolării, etc.”, scriu cei de la Sindicat Europol.

Ce măsuri vor lua reprezentanții legii, în semn de protest față de M.A.I.

În continuare, reprezentanții oamenilor în albastru au amintit de cazul celor opt polițiști căzuți la datorie, din cauza virusului necruțător. De asemenea, potrivit lor, peste trei mii de angajați din cadrul M.A.I. au fost infectați cu COVID-19, dovedind, încă o dată, cât de periculoasă este pandemia.

„Mărturie în fața acestui risc stau cei peste 3000 de angajați din cadrul MAI care s-au infectat cu virusul, precum și cei 8 colegi care din păcate au decedat din cauza complicațiilor survenite. Să nu mai vorbim despre ultimele cifre care demonstrează un trend puternic crescător.”, au scris polițiștii pe site.

În semn de protest, oamenii legii intenționează să-și restricționeze activitățile pe parcursul zilei. Cu alte cuvinte, polițiștii vor asigura doar evenimentele urgente și vor lăsa pe plan secund dosarele penale și verificarea persoanelor care se află în carantină sau izolare la domiciliu.

„Această formă de protest față de modul în care guvernanții ne tratează, va avea în vedere limitarea strictă a activității polițiștilor exclusiv pentru asigurarea evenimentelor urgente, semnalate prin SNUAU 112, fără desfășurarea altor activități curente cum ar fi soluționarea lucrărilor curente, dosarelor penale, verificarea persoanelor izolate/carantinate ori executarea acțiunilor.”, au conchis polițiștii.

Urmăriți Impact.ro și pe