Poliția Română e în alertă. Un spital din țară, vizat de un atac cu bombă

Elena Avramescu 29.06.2022, 12:17
Poliția Română e în alertă. Un spital din țară, vizat de un atac cu bombă

SRI și poliția fac verificări amănunțite după ce au fost primite o serie de mesaje de amenințare privind spitalele din Transilvania. Astfel că pe adresa de e-mail a Poliției Române, o persoană a transmis, miercuri, de pe o adresă de e-mail mai multe mesaje, care se repetă, având următorul conținut: „Luptătorii din Ucraina vor să arunce în aer un spital din Transilvania și să omoare un medic”, a anunțat Poliția.

Amenințare cu bomba într-un spital din România

Poliția Română și SRI au demarat verificări specifice, precizează sursa citată.

Amenintare cu bomba la un spital din Romania
SRI, in alerta

Amenințare cu bombă la bordul unei aeronave

Amenințările cu bombă sunt din ce în ce mai frecvente în România, mai ales cele din spațiile pline cu oameni, iar una dintre ele a fost chiar în Aeroportul Henry Coandă din Otopeni, în urmă cu fix două luni de zile, când în urma unui apel anonim la 112 care amenința că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06:00 se află o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internațional Henry Coandă București, găsim notat într-un comunicat SRI.

După ce aeronava a fost mutată într-un loc izolat pentru a se face în siguranță toate verificările necesare, nu s-a descoperit niciun periocol real, însă cercetările nu s-au finalizat. În schimb, traficul aerian de pe aeroport se derulează în condiții normale, astfel că pasagerii nu au fost afectați.

„În dimineața zilei de vineri, 29 aprilie 2022, s-a înregistrat o amenințare cu bombă la o aeronavă aparținând companiei aeriene Lufthansa, care urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Zborul LH 1655 cu destinația Munchen era programat la ora 6:00 și avea la bord 130 de pasageri. La aeroport s-a constituit o celulă de criză, conform procedurilor specifice în vigoare.

Aeronava a fost parcată la o poziție izolată în vederea derulării, de către instituțiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă, acestea fiind încă în curs. Pasagerii au fost debarcați și s-a procedat la verificările care se impun în aceste situații, în prezent aceștia fiind grupați în zona de îmbarcare a terminalului.

Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București se derulează în condiții normale și nu se înregistrează perturbări. Vom reveni cu informații suplimentare atunci când acestea vor fi disponibile.”

Știre în curs de actualizare

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...