Poliția investighează meciurile din campionatul Republicii Moldova. Jumătate din echipe, acuzate de blaturi. Câți bani ar fi câștigat

Marian Cărăvan 11.12.2020, 16:50
Poliția investighează meciurile din campionatul Republicii Moldova. Jumătate din echipe, acuzate de blaturi. Câți bani ar fi câștigat

E scandal mare dincolo de Prut. Mai multe echipe care activează în campionatul Republicii Moldova sunt acuzate de blaturi. Poliția a trecut la investigații și a operat deja primele arestări.

Meciuri trucate în Republica Moldova! Poliția face investigații

Se mai joacă, oare, fotbal pe bune? E o întrebare pe care microbiștii și-o pun când văd ce se întâmplă în sport. Mai nou, sub lupa polițiștilor a intrat și campionatul de fotbal al Republicii Moldova. Europol a trecut la treabă și face investigații. Mai multe partide din campionatul Republicii Moldova sunt suspectate că ar fi fost aranjate pentru pariuri. Din primele cercetări, numai în actualul sezon ar fost trucate aproximativ 20 de meciuri. Cam jumătate dintre echipele din prima ligă ar fi angrenate în această „afacere” de produs bani. Se vorbește despre mize între 10.000 și 20.000 de euro pe meci și se presupune că s-ar fi câștigat aproximativ 600.000 de euro de pe urma meciurilor.

Sunt 11 persoane suspecte pentru mituirea jucătorilor și trucarea meciurilor. Au fost operate patru arestări, au anunțat Europol și oficiali anticorupție moldoveni, citați de Reuters.

„Conducători de cluburi, antrenori, manageri, fotbalişti şi alţi intermediari fac parte dintr-o reţea”, a precizat Europol într-un comunicat.

În campionatul de fotbal al Republicii Moldova activează 10 echipe. Lider este Sheriff Tiraspol.

10 echipe activeaza in prima liga din Republica Moldova Sursa foto: FMF
10 echipe activeaza in prima liga din Republica Moldova Sursa foto: FMF

FMF nu a comentat incidentul

Federația Moldovenească de Fotbal nu a comentat cele întâmplate. În schimb, forul de la Chișinău se declară susținător al fotbalului curat. Un sport care nu e doar un joc, ci „un mod de viață”. Președintele FMF, Leonid Oleinicenco, a transmis un mesaj cu ocazia zilei mondiale a fotbalului, sărbătorită pe 10 decembrie.

„Pe 10 decembrie, întreaga lume serbează Ziua mondiala a fotbalului.

Noi toți cei pasionați de sportul rege aducem un omagiu acestui fenomen ieșit din comun numit Fotbal.

Deja de câteva decenii acest sport nu este doar un joc, ci un mod de viață. Este un fenomen social, care adună virtual sute de milioane de oameni.

Fotbalul este de departe cel mai iubit sport și în țara noastră și este urmărit de 46% din populația Moldovei. De asemenea, experți UEFA au estimat că aproximativ 12% sau circa 390.000 de moldoveni joacă fotbal.

Fotbalul ne-a unit mereu și ne va uni în continuare. De aceea, permiteți-mi din numele întregii comunități fotbalistice moldovenești să vă felicit cu această sărbătoare a noastră, a fotbalului, îndemnându-vă să ne consolidăm forțele pentru viitorul copiilor noștri, pentru viitorul fotbalului!”, a spus președintele FMF.

În Republica Moldova sunt 2053 de echipe de fotbal. Numărul jucătorilor legitimați este de 43.216, dintre care 17.987 sunt jucători sub 18 ani.

Urmăriți Impact.ro și pe