Poiana Brașov: Salvamontiștii au avut 14 intervenții în prima zi de vacanță a elevilor. 17 persoane au fost accidentate

Elena Avramescu 02.02.2021, 10:01
Poiana Brașov: Salvamontiștii au avut 14 intervenții în prima zi de vacanță a elevilor. 17 persoane au fost accidentate

Salvamontiștii au avut 14 intervenții. Salvamontiştii din Poiana Braşov au avut de furcă în prima zi de vacanță a elevilor, fiind solicitaţi să intervină în cazul a 17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi din Poiana Braşov, dar şi Masivul Postăvaru.

Salvamontiștii au avut 14 intervenții

O zi cu multe evenimente şi cu multe persoane rămase blocate pe pârtiile de schi din partea superioară a masivului, după închiderea instalaţiilor de transport pe cablu. Astăzi, 01.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 14 cazuri, însumând 17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru.

Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, le-au transportat la baza muntelui, unde trei dintre acestea au fost trimise, cu echipajele SMURD venite în sprijin, către unităţile spitaliceşti, găsim scris pe pagina de Facebook a Salvamont Poiana Braşov.

Salvamontistii au avut 14 interventii
Poiana Brasov

Salvamontiștii, recomandări pentru schiorii începători

În plus, salvamontiştii vin cu recomandări și pentru schiorii începători, rugându-i să nu mai urce în masiv când se apropie ora de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu şi să nu mai aleagă pârtii care nu sunt la nivelul lor de pregătire.

Recomandăm schiorilor începători, care nu sunt însoţiţi de un monitor de schi, să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu şi să nu mai aleagă pârtii care sunt peste nivelul lor de pregătire, atât fizică, cât şi tehnică. Aceştia ar trebui să rămână pe pârtiile destinate începătorilor, de la baza masivului – pârtia Bradu şi pârtia Stadion. Pârtiile din partea superioară sunt foarte lungi, cu secţiuni foarte înclinate şi se adresează nivelurilor medii şi avansate, au mai spus salvamontiştii.

De când a început sezonul de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în nu mai puțin de 230 de cazuri, implicând 237 de persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI