Poate sau nu Alexandru Ciucu să obțină custodia copiilor? Ce spune un avocat cunoscut

Ioana Bucur 04.05.2022, 17:01
Poate sau nu Alexandru Ciucu să obțină custodia copiilor? Ce spune un avocat cunoscut

Un divorț despre care se zvonea de aproape un an tocmai a fost confirmat, iar prima bătălie pare că se dă pentru cele două fiice. Reporterii redacției Ego – Impact.ro au aflat, în exclusivitate, de la un avocat cunoscut dacă poate sau nu Alexandru Ciucu să obțină custodia copiilor, în condițiile în care, în mod normal, legea este de partea mamelor.

Alina Sorescu a confirmat divorțul

După aproape un an de la apariția primelor speculații referitoare la un posibil divorț, Alina Sorescu a rupt tăcerea și a confirmat, printr-un mesaj postat pe o platformă de social media, despărțirea de Alexandru Ciucu, după o căsnicie de peste un deceniu. Aceasta a declarat că la începutul acestui an a introdus acțiunea de divorț și că, în schimb, designerul a cerut custodia celor două fiice printr-o ordonanță președințială până la finalizarea procesului.

„Dragii mei, nu voiam să comentez pentru că, așa cum știți cu toții, am fost încă de copil un om discret, cu un parcurs serios și m-am ținut departe de scandaluri.
Având în vedere că au apărut informații eronate în presă, este nevoie să fac o precizare. La începutul anului, am introdus acțiunea de divorț, iar în cadrul acestui proces soțul meu a intentat acum o ordonanță președințială, în care cere domiciliul fetițelor noastre la el până la soluționarea în instanță a procesului.

Voi face tot posibilul să îmi protejez fetițele, să muncesc pentru a le crește și să le educ armonios, ca și până acum. Le mulțumesc părinților mei care sunt alături de mine și tuturor celor care în aceste zile mi-au trimis mesaje de încurajare”, a scris Alina Sorescu.

Poate sau nu Alexandru Ciucu să obțină custodia copiilor? Ce spune un avocat cunoscut
Alina Sorescu și Alexandru Ciucu

Ce șanse are Alexandru Ciucu să obțină custodia celor doi copii

Dar poate sau nu Alexandru Ciucu să obțină custodia copiilor? Reporterii redacției Ego – Impact.ro au cerut opinia unui avocat cunoscut – Alin Panghios. Potrivit acestuia, este un subiect foarte dezbătut în ultima perioadă în procesele de divorț.

„Autoritatea părintească (nr. custodia) este un subiect foarte dezbătut în ultima perioadă în procesele de divorț. Un proces de divorț ar trebui să fie văzut ca o veritabilă soluție pentru rezolvarea problemelor / neînțelegerilor dintre soți însă, în cea mai mare parte, unul dintre soți nu este de acord cu divorțul, iar copiii ajung să fie „câmpul de luptă” dintre aceștia, custodia fiind un mijloc veritabil de șicană pentru celălalt soț.

Un proces nu reprezintă altceva decât formularea unei pretenții, unei acuze, însă până la o soluție definitivă, fundamentată pe probe solide totul nu este altceva decât o speculă. Procedura Ordonanței Președințiale cu atât mai mult nu poate duce la pierderea unor drepturi, fiind o procedură specială, urgentă prin care se pot dispune doar măsuri provizorii, până la soluționarea procesului de divorț. Prin urmare, într-o astfel de procedură se poate stabili, provizoriu, domiciliul copiilor, un program de vizitare pentru celălalt părinte și o pensie de întreținere provizorie”, a declarat avocatul Alin Panghios, pentru Ego.ro.

Conform legii ea nu poate fi lipsită de acest drept decât în situații excepționale, atunci când se demonstrează că este un real pericol pentru copii, asta însemnând rele tratamente aplicate minorilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...