Plată taxe și impozite 2021. Modificare majoră, nu se mai stă la coadă

Ana Anitoiu 07.12.2020, 16:55
Plată taxe și impozite 2021. Modificare majoră, nu se mai stă la coadă

Plata taxelor și impozitelor se va putea face în alt mod, în anul 2021, într-un oraș din România. Modificarea este una majoră și înseamnă că oamenii nu mai trebuie să stea la coadă și să piardă timp, pentru a face operațiunile fiscale necesare.

Cum vor putea fi plătite taxele și impozitele, în 2021

Serviciul Public de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Constanţa a anunțat că pune la dispoziție un nou serviciu electronic prin care oamenii care vor să plătească dările către stat se pot programa online, cu sau fără autentificare. Programările se pot face gratuit, începând de luni, 7 decembrie, pe platforma eTAX.spit-ct.ro, la unul dintre ghişeele celor şase agenţii fiscale existente.

De asemenea, cei care aleg să se programeze online își pot alege data şi ora la care vor să se prezinte pentru a-și rezolva problemele fiscale. Serviciul Programări Online se poate accesa atât de pe calculator, cât şi de pe telefonul mobil, prin instalarea aplicaţiei eTAX MOBILE, disponibilă în sistemele de operare IOS şi Android.

Ce avantaj vor avea cei care vor alege noua metodă pentru a-și plăti taxele și impozitele

Totodată, Serviciul Public de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Constanţa a anunțat că, prin această modalitate, pentru mai multă operativitate, contribuabilii pot să ataşeze documentele scanate de care au nevoie ca să efectueze operațiuni fiscale.

În plus, Serviciul Public de Impozite şi Taxe din Constanța a anunțat că persoanele care se vor programa online pentru a-și plăti taxele și impozitele vor avea un avantaj. Mai exact, contribuabilii care aleg să se programeze online vor avea prioritate la ghişeele instituţiei.

Plata taxe si impozite 2021. Modificare majora, nu se mai sta la coada
Bancnote

Orban, despre ce se va întâmpla cu taxele și impozitele, în anul 2021

Ludovic Orban a dezvăluit ce se va întâmpla cu taxele și impozitele, în anul 2021. Prim-ministrul a făcut o declarație în acest sens după ce partidele de stânga au spus că bugetul pentru anul următor nu este făcut public de Guvern, pentru că ar include prevederi pentru creșterea acestora. Premierul a spus că nu vor crește taxele și impozitele și că obiectivul Guvernului este acela de a relansa economia țării.

”Nu vom crește taxe și impozite. Văd lansate năzdrăvănii fără susținere. Noi susținem cota unică de impozitare. O creștere de taxe și impozite ar fi împotriva obiectivului fundamental al guvernului, de a relansa economia. Nu poți pune bariere fiscale”, a declarat pim-ministrul Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

Ce a spus Florin Cîțu despre creșterea taxelor și impozitelor, în România

De asemenea, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus, în urmă cu aproximativ două luni, că taxele nu vor crește, până la finalul acestui an, și nici în anul 2021. El a precizat că nu este nevoie ca taxele și impozitele să fie majorate, deoarece există deja soluții de finanțare a cheltuielilor necesare țării, în această perioadă.

”Din poziţia de ministru al Finanţelor vă spun că nu vor creşte taxele nici până la finalul acestui an, nici anul următor. Avem deja soluţii de finanţare pentru acest an şi sunt pregătite soluţii de finanţare pentru anul viitor pentru a finanţa toate cheltuielile de care avem nevoie în această perioadă dificilă”, a anunțat Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...