Plantele care îţi aduc spor în casă. Banii şi norocul trag la ele, e bine să le ai în apartament

Plantele care îţi aduc spor în casă. Banii şi norocul trag la ele, e bine să le ai în apartament

Florile ne încântă privirile indiferent că le vedem involuntar pe stradă, în propria grădină sau în interiorul apartamentului. Află care sunt plantele care aduc spor în casă și ce flori ar trebui să deții pentru a atrage norocul și banii.

Plantele care aduc spor, noroc și bani

Plantele în general ne înfrumusețează viața și cu siguranță îți creează momentele de relaxare atunci când le poți privi în timp ce bei un ceai sau o cafea. În afara faptului că sunt frumoase, ele purifică aerul și aduc o pată de culoare în interiorul oricărei case. Totodată, se spune că unele dintre ele aduc norocul în bani sau spor în casă. Află ce plante să crești pentru a avea parte de toate aceste beneficii.

Plantele care aduc norocul și banii în viața ta

Violeta de Parma este denumită și Violeta africană, fiind una dintre cele mai populare flori din lume. Aspectul acesteia este unul delicat, iar planta este foarte ușor de îngrijit. Indiferent că alegi să o păstrezi pentru tine sau să o dăruiești, Violeta de Parma este un cadou excelent pentru oricine. În tradiția africană, această plantă este denumită și Floarea-păcii, crezându-se că aduce pacea în casa oamenilor. Cele mov îmbunătățesc relațiile cu copiii, în timp ce cele albe atrag banii în casa ta.

Originară din Zanzibar, Zamioculcas este cunoscută și ca palmierul de smarald, implicit arborele banilor. Această plantă este mereu verde și are frunzele de dimensiuni impresionante, iar florile sunt de culoare gălbuie. Legena spune că în momentul în care aceasta înflorește, probleme financiare vor dispărea.

Plante pentru energie pozitivă

Chlorophytum la rândul său este o floare foarte populară în România. Această plantă crește relativ rapid, iar îngrijirea ei este foarte facilă. Totodată, planta este cunoscută pentru proprietățile sale împotriva formaldehidei, benzenului dar și ale altor substanțe toxice din aer. În ceea ce privește sănătatea, floarea este cunoscută în combaterea anxietății și depresiei, fiind asociată cu armonia în casă.

Dracaena sau bambusul fericirii este un bun ajutor pentru aerul casei tale, îmbogățind-o cu oxigen. Potrivit culturii asiatice, această floare este un simbol al fericirii și perseverenței. Chinezii sunt de părere că odacă ce Dracena s-a acomodat cu mediul din casa ta, viața oamenilor care locuiesc acolo se va îmbunătăți.

Plantele care atrag fericirea

Ficusul Benjamin este un arbust cu originile în Asia, fiind considerat un simbol al prosperității. Asiaticii sunt convinși că această plantă aduce mari beneficii în ceea ce privește fericirea familiei și apără locuința de energia negativă. Potrivit tradiției, în momentul în care îngropi o monedă în pământul acestei flori, vei cunoaște și prosperitate financiară. În cazul unei probleme apăsătoare, aplică o piatră la rădăcina plantei.

Crassula este considerată ca fiind planta care atrage atât banii cât și prosperitatea. Pe lângă aceste benficii, floarea este una impresionant de frumoasă dar are și proprietăți purificatoare. Crassula este și una dintre puținele flori care fac parte din practica asiatică Feng Shui, astfel că viața ta va cunoaște doar armonie și bunăstare.

plantele aduc spor
Zamioculcas este planta care aduce noroc si bani

Plantele care aduc prosperitate

Maranta este considerată ca fiind planta care previne conflictele familiale și ține la distanță energiile negative. În timpul nopții, frunzele acestei plante se închid, astfel că sfârșitul zilei reprezintă și sfârșitul tesiunilor de-a lungul acesteia. Dimineața, frunzele se deschid din nou, marcând un nou început, așadar o nouă șansă.

Spathiphyllum  este cunoscută în România drept Crinul-păcii sau Floarea-lunii. Aceasta este o plantă decorativă care provine din America de Sud. În cultura celor de peste ocean, floarea este asociată cu prosperitatea căminului. Totodată se crede că această floare ajută femeile să își găsească sortitul, în timp ce în cazul celor căsătorite, să aibă parte de armonie în familie. În cazul femeilor divorțate, planta le-ar ajuta pe acestea să își regăsească echilibrul emoțional.

Plantele care aduc noroc în casă

Anthurium provine la fel ca și Spathiphyllum, din America de Sud, fiind cunoscută drept și ”florea Flamingo”. Îngrijirea acesteia se poate face cu ușurință, iar culorile florilor sale vor aduce mereu o senzație de prospețime. Cele două plante alungă spiritele rele și energiile negative din casa ta. Totodată, sentimentul de bine este amplificat, ajutându-te să dobândești energie în mod constant.

Mușcata este o floare atât de cunsocută de către români, fiind una dintre cele mai cultivate plante de apartament. În cultura africană se consideră că această plantă alungă spiritele rele și păstrează armonia în familie. Mușcata albă este considerată ca fiind un tratament împotriva insomniei, iar cu cât mușcata înflorește mai des, cu atât efectele benefice sunt  mai mari.

Urmăriți Impact.ro și pe