Planta otrăvitoare pe care toți românii o au în casă. Este periculoasă și pentru animalele de companie

Badea Violeta 23.05.2022, 15:58
Planta otrăvitoare pe care toți românii o au în casă. Este periculoasă și pentru animalele de companie

Plantele de apartament vin cu un plus de culoare și frumusețe în casele noastre, dar știai că unele dintre ele pot fi otrăvitoare dacă sunt ingerate? Ei bine, există o floare care ar trebui ținută departe de copii și chiar și de animalele de companie. O mică parte din frunza ei, ingerată, poate provoca decesul. Iată despre ce plantă de apartament este vorba!

Cea mai periculoasă plantă de apartament

Plantele de apartament dau un farmec aparte locuinței noastre, însă unele dintre ele pot fi otrăvitoare și trebuie tratate cu prudență. Anumite flori pot provoca îmbolnăviri dacă sunt ingerate, iar altele pot provoca iritații ale pielii.

Este adevărat că sunt șanse mici ca micuții să mănânce plante de apartament, dar unele flori viu colorate pot părea tentante. De asemenea, nici animalele de companie nu sunt scutite de pericole.

Una dintre cele mai periculoase plante este leandrul. Acesta este extrem de periculos atât pentru oameni, cât și pentru animale. Doar o mică parte din frunza lui, ingerată, poate provoca decesul. Da, ai auzit bine!

Așadar, adresează-te medicului tău dacă copilul tău a înghițit o mică particică din această plantă și prezintă semne de boală. Ingerarea unei bucăți minuscule de leandru le poate provoca micuților probleme grave de sănătate, cum ar fi probleme intestinale, frisoane, atacuri cerebrale, comă sau chiar deces.

Leandrul
Leandrul

Alte plante de apartament care pot fi toxice dacă sunt ingerate

Nu mai e niciun secret că plantele ajută la îmbunătățirea calității aerului din interior, însă ele pot fi și toxice, fără să îți dai seama de acest lucru. Iată câteva flori pe care ar fi mai bine să le eviți, mai ales dacă ai copii sau animale de companie.

  • Crinul Păcii

Crinul păcii este o plantă de apartament superbă. Dar pe cât este de frumoasă, pe atât este de periculoasă. Această floare are o multitudine de calități detoxifiante, însă poate fi și toxică dacă este consumată de oameni sau de animalele de companie.

  • Iedera diavolului

Epipremnum aureum sau Iedera diavolului este o plantă cățărătoare și poate crește impresionant în tot felul de direcții. Această floare este, de asemenea, otrăvitoare dacă este ingerată, așa că asigură-te că ești atent.

  • Palmierul Sago

Această plantă de apartament este foarte frumoasă și amuzantă pentru casă datorită aspectului ei țepos și antic. Cu toate acestea, nu te lăsa păcălit, deoarece este foarte toxică atunci când este ingerată, provocând grave probleme de sănătate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...