Planta esențială pentru aerul din casă. Îl oxigenează cel mai bine, puțini români știu de ea

Badea Violeta 22.03.2023, 20:42
Planta esențială pentru aerul din casă. Îl oxigenează cel mai bine, puțini români știu de ea

Plantele de interior ne ajută să decorăm spațiile, să ne reconectăm cu natura și, de asemenea, ne fac locuințele mult mai prietenoase și mai plăcute. În plus, unele specii ajută la purificarea aerului din casele noastre. Află, din rândurile următoare, ce plantă ar trebui să fie nelipsită din locuințele românilor. În opinia specialiștilor, ea oxigenează cel mai bine!

Planta pe care toți românii trebuie să o cumpere. Ea oxigenează cel mai bine aerul din casă

Multe plante ne pot ajuta să reducem poluarea interioară și, astfel, să purificăm aerul pe care îl respirăm, precum și să ne decorăm locuințele. Putem combate foarte simplu particulele nocive care trăiesc alături de noi, datorită unor specii capabile să absoarbă poluanții din aer.

Însă, potrivit specialiștilor, nu este cazul să ne transformăm locuința într-o grădină botanică. Putem achiziționa o singură plantă. În opinia experților, aceasta oxigenează cel mai bine aerul din casă.

Este vorba despre Monstera deliciosa sau Ananasul săracului, așa cum mai este ea cunoscută. Pe lângă frumusețea sa, această plantă are capacitatea de a produce foarte mult oxigen, îmbunătățind astfel calitatea aerului din interiorul locuinței.

Citește și Planta care îți aduce banii în casă. Ține departe energia negativă și invidia!

Monstera delcioasa este planta pe care trebuie neaparat sa o ai in casa
Monstera delcioasa este planta pe care trebuie neaparat sa o ai in casa

„Este o plantă foarte elegantă”

Despre beneficiile acestei plante minunate a vorbit, de curând, Ciprian Săplăcan, nimeni altul decât directorul executiv al florăriilor Trias. „Monstera deliosa este o plantă foarte interesantă care nu numai că produce foarte mult oxigen, este permanent verde în casă. Este ideală atât pentru casele noastre, cât și pentru clădirile de birouri. Monstera deliciosa.

De ce deliciosa? Pentru că este efectiv delicioasă. Am avut ocazia anul acesta să ne bucurăm de o plantă pe care am plantat-o în urmă cu aproape 20 de ani în seră care a început să fructifice și am avut ocazia să și consumăm din fructele acestei plante și exact cum îi spune și numele, sunt delicioase!

Este un fruct cu o combinație între ananas și pepene galben. Este o plantă care mie îmi place foarte mult, decorează foarte bine încăperile, este o plantă foarte elegantă și pe măsură ce se dezvoltă, ne dă din ce în ce mai multe surprize sau ne arată din ce în ce mai multe lucruri”, a spus acesta despre Monstera deliciosa, în „În Grădina Danei”, emisiune difuzată la TVR 1.

Citește și Planta care te scapă de mucegaiul din dulap. Doar o singură crenguță și nu mai ai probleme!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...