Planta de apartament care te scapă de substanţele nocive. Toţi românii trebuie să o aibă în casă

Badea Violeta 06.05.2022, 13:46
Planta de apartament care te scapă de substanţele nocive. Toţi românii trebuie să o aibă în casă

Dacă locuiești într-un oras aglomerat, cu siguranță te confrunţi cu mirosul neplăcut al fumului de esapament. Și unde mai pui că praful din atmosferă pătrunde în casă. Te-ai săturat de aceste probleme, nu-i așa? Știai că unele plante te pot scăpa de substanţele nocive? Ei bine, oricât de ciudat ți s-ar părea, anumite flori pot purifica aerul din locuință, pot reduce nivelul de stres și îți pot îmbunătăți starea de spirit. Iată care sunt plantele de apartament care țin la distanță substanțele toxice!

Plantele pe care trebuie neapărat să le ai în locuința ta. Te feresc de substanțele nocive

În timpul pandemiei, oamenii au petrecut mult timp în casă. Cu siguranță, aerul sănătos din interior a devenit o prioritate de top. Fără o ventilație adecvată, nu durează mult până când poluanții din interior se acumulează la niveluri nesănătoase.

Din fericire, anumite plante au capacitatea de a purifica aerul din locuință și de a te scăpa de substanțele toxice. Așadar, dacă dorești să respiri un aer curat și sănătos, mergi la florărie și achiziționează câteva plante.

Alege iedera. Deși nu te-ai fi gândit la asta, această floare se află în topul plantelor care te scapă de substanțele nocive. Potrivit specialiiștilor, iedera elimină peste 90% din toxinele din casă în doar 48 de ore.

Iedera
Iedera

Alte plante care purifică aerul din casă

  • Aloe vera

O altă plantă care îndepărtează toxinele din locuință este aloe vera. Cu toate că această plantă este recunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra tenului și pielii, aloe vera îmbunătățește și calitatea aerului din casă.

  • Cactus

Această plantă extrem de îndrăgită de români elimină în permanență oxigen și absoarbe cu succes gazele nocive din încăpere. Specialiștii spun că cel mai indicat ar fi să așezi cactusul lângă televizor, fiindcă aspiră undele electromagnetice.

  • Anthurium

Anthurium sau floarea flamingo, așa cum mai este cunoscută de către români, datorită aspectului ei graţios, este perfectă pentru decorarea casei și nu numai.

Surprinzător sau nu, această plantă este extrem de benefică pentru organismul uman, deoarece acționează asupra compușilor orgnici, cum ar fi: acetona, etanol și benzen. Odată ținută în locuință, această floare extraordinar de frumoasă are capacitatea de a menține un aer proaspăt și sănătos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...