Planta de apartament care te scapă de necazuri. Aşa vei avea o viaţă frumoasă

Badea Violeta 12.05.2022, 07:49
Planta de apartament care te scapă de necazuri. Aşa vei avea o viaţă frumoasă

Probabil ai observat că toţi trecem la un moment dat în viață prin momente de cumpănă, momente când ne dăm seama că nu avem starea necesară să socializăm. Dar dacă locuința ta se simte ca și cum ar fi într-o stare constantă de melancolie, este timpul să alungi odată pentru totdeauna acele energii negative, triste și de-a dreptul deprimante care pot avea un efect dramatic asupra stării tale de spirit. Poate că nu știai asta, dar există o plantă de apartament care ține necazurile la distanță. Efectele sunt de-a dreptul uimitoare!

Planta de apartament care alungă problemele din viața ta

Ai putea aprinde o lumânare sau ai putea arde niște tămâie, însă dacă vrei cu adevărat să reîmprospătezi parfumul și energia din casa ta, ai putea opta pentru un pic de salvie. Nu numai că arderea acestei plante va reîmprospăta aerul, dar va da și un impuls pentru corp, minte și bunăstare.

Cunoscută și sub numele de „smudging”, această practică datează din timpurile preistorice și constă în arderea salviei în încercarea de a alunga spiritele nedorite.

Se spune că frunzele de salvie au fost utilizate pentru prima oară de triburile amerindiene. Treptat, acestea au ajuns să fie folosite și de către alte culturi. Oamenii foloseau fumigațiile cu salvie albă pentru a alunga toate vibrațiile rele din locuință.

Se spune, de asemenea, că frunzele de salvie sunt de mare ajutor atunci când te muți într-o locuință nouă sau când vrei să faci o modificare importantă în casa ta.

Mai mult, famiile care trec printr-o cumpănă se pot baza pe fumigațiile cu salvie albă, deoarece vor scăpa imediat de necazuri și de influența negativă.

De-a lungul timpului, fumigațiile au fost folosite și în magie. Mai târziu, cercetătorii au descoperit că fumul acestei plante conține numeroase uleiuri cu proprietăți antibacteriene.

Salvia tine necazurile la distanta
Salvia tine necazurile la distanta

Planta te poate scăpa și de insecte

Plănuiești să ieși cu prietenii și să vă adunați în jurul unui foc? Încercați să ardeți puțină salvie. Tămâia pe care această plantă o degajă atunci când arde nu numai că miroase bine, dar este suficient de neplăcută pentru majoritatea speciilor de insecte încât le va respinge – atâta timp cât vă aflați în apropierea fumului.

Salvia respinge aceleași insecte ca și rozmarinul, în special melcii, moliile de varză, gândacii, puricii negri și muștele morcovului, precum și gândacii purici, care se hrănesc cu cartofi.

Cum se face o fumigație cu salvie

Pentru acest ritual, vei avea nevoie de:

  • un manunchi de salvie
  • un bol de ceramică în care să cadă cenușa
  • chibrit
  • o pană sau un eventai cu care împrăștii fumul

Este recomandat să lași fereastra deschisă înainte, în timpul și după finalizarea ritualului. Desigur nu este de dorit să se acumulează fum în camera respectivă.

Acum, ne putem apuca de treabă. Mai întâi se aprinde mănunchiul de frunze de salvie cu un chibrit. Ulterior, capătul ars va începe să emane un fum gros.

Îndreaptă acest fum spre corpul tău, spre cameră sau spre obiectul pe care vrei să-l cureți. Poți folosi pana sau evantaiul. Tămâia se lasă așezată pe trup, în cameră sau pe obiectele pe care vrei să le cureți. Ai grijă ca cenușa să se colecteze în vasul ceramic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...