Planta de apartament care aduce prosperitate în casă. E uşor de întreţinut

Andra Daoud 26.03.2022, 17:02
Planta de apartament care aduce prosperitate în casă. E uşor de întreţinut

Plantele de apartament nu doar că împrospătează aerul și înfrumusețează orice încăpere, dar unele dintre ele au o simbolistică puternică. Fiecare cultură în parte are câteva plante despre care se spune că aduc prosperitate, noroc sau, dimpotrivă, că nu este de bun augur să le avem în casă. În ceea ce privește plantele aducătoare de noroc, sunt câteva ușor de întreținut și foarte frumoase și merită să aveți măcar una în casă.

Planta de apartament care aduce prosperitate în casă

Dacă vrei să ai noroc pe plan financiar, este important să ai în casă sau în birou plantele potrivite în acest sens. Există tot felul de flori în ghiveci care nu doar că sunt foarte aspectuoase și ușor de întreținut, dar se spune că aduc și prosperitate în casă. Una dintre aceste plante aducătoare de noroc este lămâița.

Potrivit celor care cunosc cultura orientală, această plantă aduce prosperitate în casa în care crește și, dacă proprietarul o îngrijește corespunzător, ea îl va răsplăti cu cele mai frumoase și mai parfumate flori.

Deși este o plantă care de obicei crește în curte și se regăsește adesea pe post de gard viu, ea poate fi plantată și în ghiveci. Atunci când este ținută în casă, are nevoie să fie udată în mod regulat și să îi fie șterse frunzele cu o cârpă umedă. Planta este originară din Europa de Sud și atrage atenția prin florile de culoare albă, extrem de frumoase și de parfumate.

Planta de apartament care aduce prosperitate în casă. E uşor de întreţinut
Lămâiță înflorită

Alte plante de apartament care aduc prosperitate

Bambusul de interior este o altă plantă despre care se spune că aduce prosperitate. Este o plantă foarte puțin pretențioasă, care necesită îngrijire minimă. Pe de altă parte, aduce longevitate, sănătate și noroc pe plan financiar. Mai este numită și „bambusul fericirii” deși nu este tocmai un soi de bambus, ci doar seamănă.

Denumirea științifică este Dracaena Sander și este o plantă potrivită pentru a înfrumuseța nu doar locuințe, ci și birouri, spații comerciale sau cabinete medicale. În plus, se găsește în orice florărie și nu este deloc greu de procurat.

O altă plantă pe care trebuie să o aveți în casă dacă vreți să aveți noroc și prosperitate este Arborele banilor (Thistle). În cazul lui, trebuie să puneți o monedă în ghiveci atunci când replantați acest arbore, pentru a avea noroc și pentru ca el să aducă belșugul. Este o plantă tropicală care mai este cunoscută și sub numele de Copacul norocului. În mediul natural, copacul poate ajunge și la 18 metri înălțime și face nuci care pot fi mâncate.

 

Urmăriți Impact.ro și pe