Plan pentru descurajarea Rusiei. SUA trimit mai mulți soldați în România. Anunțul lui Joe Biden

Beatrice Dumitru 29.06.2022, 13:47
Plan pentru descurajarea Rusiei. SUA trimit mai mulți soldați în România. Anunțul lui Joe Biden

Președintele american Joe Biden a ajuns la Madrid pentru a doua zi a summitului istoric al NATO, care aduce cea mai mare revizuire a apărării sale de după Războiul Rece. Liderul de la Casa Albă a precizat că SUA își vor „întări poziția militară în Europa”, pentru ca alianța să poată răspunde amenințărilor care vin din toate direcțiile: terestră, aeriană și maritimă. De asemenea, a afirmat că țara sa va trimite mai mulți soldați în România.

SUA cresc prezența militară în România

Președintele Joe Biden a afirmat la summitul NATO că Statele Unite schimbă poziția forțelor în Europa pe baza amenințărilor venite din Rusia după invadarea Ucrainei și din alte direcții și a confirmat că SUA vor crește numărul de distrugătoare din Spania la șase de la patru. Washingtonul va mai trimite două escadroane F-35 suplimentare în Marea Britanie și va stabili cartierul general al Armatei a 5-a în Polonia.â

De asemenea, liderul de la Casa Albă a mai anunțat că prima putere mondială va trimite 5.000 de militari în România, ca parte a planului de descurajare la adresa Rusiei, adică 3.000 de soldați și alți 2.000 de membri ai personalului militar.

Plan pentru descurajarea Rusiei. SUA trimit mai mulți soldați în România. Anunțul lui Joe Biden
Joe Biden, la summitul NATO de la Madrid. Sursa foto: Twitter.

Suntem acolo și demonstrăm că NATO este mai necesară ca niciodată. Vom menține o brigadă suplimentară formată în total din 5.000 de oameni, în România și vom efectua desfășurări suplimentare în țările baltice”, a declarat Joe Biden, citat de Le Figaro.

Joe Biden, atac la Vladimir Putin

Preșesintele american a amintit că Statele Unite au desfășurat, deja, în acest an „20.000 de soldați suplimentari în Europa pentru a ne consolida liniile ca răspuns la inițiativele agresive ale Rusiei”.

Joe Biden a mai spus că Vladimir Putin și-a dorit o „finlandizare a Europei”, adică țări care să păstreze statutul de neutralitate la fel ca cele două state nordice Suedia și Finlanda, dar, dimpotrivă, a obținut exact opusul: o NATO-izarea a continentului.

Finlanda și Suedia au solicitat aderea la NATO, după ridicarea dreptului de veto al Turciei, în timp ce alianța militară a dat dovadă de unitate totală de la începutul războiului din Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe