Plămânii unui bolnav de covid-19 vaccinat versus cei ai unui pacient care nu a fost imunizat. Imaginea care spune tot

Stan Filon 27.07.2021, 17:35
Plămânii unui bolnav de covid-19 vaccinat versus cei ai unui pacient care nu a fost imunizat. Imaginea care spune tot

Campania de vaccinare merge din ce în ce mai prost în România, urmând de fapt trendul european. Cu toate acestea, un medic renumit din Statele Unite ale Americii a dorit să le arate persoanelor nevaccinate care este diferența dintre un pacient infectat cu coronavirus care s-a vaccinat și un pacient care nu s-a imunizat în fața bolii! A adus fotografii!

Cum arată plămânii unui bolnav de covid-19 vaccinat, față de cei ai unui pacient care nu a fost imunizat

Un medic american a vrut să arate întregii omeniri care este diferența dintre un pacient de coronavirus vaccinat și unul nevaccinat. Pentru a fi mult mai convingător, medicul specializat în medicină internă și boli infecțioase Faheem Younus a adus radiografiile a doi pacienți.

Astfel, din radiografiile respective se vede cu ochiul liber cum a afectat coronavirusul plămânii celor doi pacienți. La cel nevaccinat, plămânii apropae că nu se mai văd, deoarece infecția a pus stăpânire aproape în întregime pe organele pacientului, pe când la cel vaccinat plămânii se văd foarte bine, ceea ce înseamnă că virusul nu a putut acapa tot organul.

Cum arata plamanii unui bolnav de covid-19 vaccinat, fata de cei ai unui pacient care nu a fost imunizat
Cum arata plamanii unui bolnav de covid-19 vaccinat, fata de cei ai unui pacient care nu a fost imunizat

Radiografia spune totul

Dr. Faheem Younus a recunoscut că și persoanele vaccinate pot face coronavirus, însă acestea vor face o formă mult mai ușoară a bolii, pe când cei nevaccinați pot avea probleme deosebit de grave, cu risc mare de a ajunge la ATI, mai ales acum, când predomină tulpina Delta.

”Da, puteți să vă infectați cu COVID-19 și dacă v-ați vaccinat, dar, de obicei, este vorba de o formă ușoară”, a recunoscut medicul Faheem Younus, care a prezentat cele două radiografii pe Twitter.

Cu toate acestea, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus din nou că la momentul actual nu se pune problema ca România să urmeze exemplul altor țări care au decis ca vaccinarea să devină obligatorie pentru anumite categorii de populație, chiar dacă varianta Delta devine tot mai proeminentă.

Secretarul de Stat din cadrul ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a reamintit importantă vaccinării împotriva coronavirusului, care ne conferă protecție inclusiv în cazul tulpinei Delta. El susține că riscurile de spitalizare sau deces sunt minime, dacă ne vaccinăm.

“Vaccinurile ne protejează şi de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2! Un studiu britanic publicat în revista medicală The Lancet arată că persoanele imunizate (schema completă) cu serurile Pfizer/BioNTech şi Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus”, scrie Baciu, pe pagina sa de Facebook.