Plajele din Grecia pe care să le eviţi. Sunt pline de meduze, nu vrei să îţi strici vacanţa

Badea Violeta 23.06.2022, 10:01
Plajele din Grecia pe care să le eviţi. Sunt pline de meduze, nu vrei să îţi strici vacanţa

Plajele din Grecia sunt recunoscute pentru frumusețea lor deosebită, pentru nisipul fin și apele cristaline. Ești și tu nerăbdător să te relaxezi sub soare, cu o limonadă rece alături? Ei bine, află că unele plaje din Grecia adăpostesc o serie de pericole care pot ruina orice vacanță. Din păcate, acolo sunt cele mai multe meduze. Iată unde nu ar trebui să mergi în concediu!

Cele mai periculoase plaje din Grecia

Data viitoare când îți planifici o vacanță în Grecia, nu uita că nu toate plajele din această țară sunt sigure. Unele dintre ele sunt pline de meduze, iar o simplă înțepătură îți poate strica concediul pe care l-ai așteptat atât de mult.

Acea apă cristalină, turcoaz și nisipul fin pot cuceri inima oricui. Dar, totuși, înainte de a începe o zi fantastică la plajă alături de cei dragi, ar fi recomandat să acorzi o atenție specială informațiilor venite din partea autorităților sau salvamarilor despre starea plajei, care te pot avertiza cu privire la prezența meduzelor în apele sale.

O banală înțepătură poate fi extrem de dureroasă din cauza neurotoxinei pe care nevertebratele o eliberează în corpul tău. Poate că nu știai, dar în tentaculele de meduză se regăsesc nematocisti, înțepători microscopici cu o substanță toxică care îndeplinește funcțiile de apărare și captare a pradelor.

Aceasta provoacă mâncărime, durere, arsură, umflare, roșeață și posibile sângerări pe pielea ta. În majoritatea cazurilor, leziunile dermatologice dispar în câteva zile, dar disconfortul poate persista mai mult timp. Dacă te alegi cu o astfel de înțepătură, este indicat să te adresezi medicului.

Mai multe plaje din Grecia sunt invadate de meduze
Mai multe plaje din Grecia sunt invadate de meduze

Unde sunt prezente cele mai mult meduze

În rândurile următoare îți vom enumera câteva dintre cele mai periculoase plaje din Grecia. În aceste zone au fost raportate cele mai multe meduze:

  • Plaja Kavouri
  • Plaja Vouliagmeni
  • Plaja Glystra din Rhodos
  • Plaja Lagonisi din Halkidiki
  • Plaja Nissaki din Lavrio
  • Plaja Koroni din Porto Rafti
  • Plaja Avlaki din Porto Rafti
  • Plaja Vravrona
  • Plaja Argyri Akti din Nea Makri

Așadar, dacă vrei să te bucuri de o vacanță perfectă, evită aceste plaje din Grecia. De precizat că în această țară au fost observate meduze mov în zonele care țin de mările Egee și Ionică chiar și în timpul sezonului rece. Autoritățile precizează că, în sezonul estival, acestea se înmulțesc semnificativ datorită temperaturilor ridicate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...