Plaje sălbatice din România de vizitat vara asta. Cinci locuri retrase cu nisip fin și apă cristalină

Ana Anitoiu 09.07.2022, 11:31
Plaje sălbatice din România de vizitat vara asta. Cinci locuri retrase cu nisip fin și apă cristalină

Plaje sălbatice din România care merită să fie vizitate vara asta, mai ales de persoanele cărora nu le place atmosfera din stațiunile populare de pe litoralul Mării Negre, precum Mamaia și Vama Veche. Impact.ro prezintă cinci locuri retrase, cu nisip fin și apă cristalină.

Plaje sălbatice din România. Merită văzute

Plaja Corbu și plaja Vadu

O variantă este plaja Corbu, una dintre ultimele plaje virgine românești, pe care turiștii se pot bucura de mare, nisip, soare și stuf fără să simtă agitația din stațiunile pe care le aleg cei mai mulți oameni pentru concedii și weekenduri pe litoral.

O altă plajă virgină de pe litoralul românesc este Vadu. Aceasta este izolată și, în general, vizitată de turiști care vor să se relaxeze la soare, să citească o carte sau să mediteze în liniște, departe de muzica și agitația din locuri mult mai populare, precum plaja Neversea, unde se desfășoară un festival de muzică cu același nume.

Plaja Gura Portiței

Plaja Gura Portiței este o întindere de nisip cu o lățime de patru kilometri ce desparte Marea Neagră de Delta Dunării și de lacul Golovița. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de plaja Golovița, este puțin izolată și se numără printre cele mai frumoase plaje sălbatice din țară de care se pot bucura turiștii care preferă mai degrabă relaxarea și odihna decât distracția.

La această plajă sălbatică se poate ajunge cu barca. Drumul durează aproximativ o oră, din localitatea Jurilovca, ce se află la aproximativ 50 de kilometri de Tulcea. Un traseu alternativ de acces poate fi parcurs cu bicicleta, de la Vadu la Gura Portiței sau de la Sinoe prin Grindul Lupilor. Cu mașina se poate ajunge dinspre Constanța spre satul Vadu.

Plaje salbatice din Romania de vizitat vara asta
Plaja Sulina

Cele mai frumoase plaje sălbatice din România

Plaja Sulina

Una dintre opțiunile pe care le au persoanele care vor să meargă la mare, dar nu în stațiunile populare, este plaja Sulina, aflată la aproximativ doi kilometri distanță față de orașul cu același nume. Se poate ajunge ușor, fie pe jos, fie cu un microbuz.

De obicei, turiștii care aleg să-și petreacă timpul pe plaja Sulina se bucură de o apă limpede și caldă, pe lângă nisipul fin și alb. Acest loc este recomandat pentru familiile cu copii care de abia au învățat să înoate.

Plaja Sfântu Gheorghe

O altă plajă considerată una dintre cele mai frumoase din România este Sfântu Gheorghe, datorită nisipului fin și alb, apei limpezi și numărului mic de oameni care aleg în general să o viziteze. Aceasta se află la aproximativ trei kilometri distanță față de oraș. Pe întinderea ei nu există baruri sau restaurante, dar trec din când în când vânzători ambulanți.

Din orașul Sfântu Gheorghe se poate ajunge pe jos la plaja cu același nume, în aproximativ 20-30 de minute, sau cu un tractor ce are un traseu special amenajat pentru transportul de persoane. Acest mijloc de transport merge la fiecare 15-30 de minute în sezonul estival, din iunie până în septembrie. Se percepe o mică taxă, iar plata se face numerar la șofer.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...