Plaja din România pe care doar doamnele au acces. Locul ascunde un secret terapeutic

Ioana Bucur 07.06.2022, 14:50
Plaja din România pe care doar doamnele au acces. Locul ascunde un secret terapeutic

Într-un colț uitat al Bărăganului se ascunde un petic de pământ cu totul deosebit. Pentru că investitorii nu se înghesuiau să facă investiții, oamenii locului au decis să se ocupe singuri de amenajarea lui. Primăria a cosit buruienile, a adus nisip fin. Așa a fost creat un spațiu de relaxare, dar la care doar doamnele au acces. Secretul terapeutic ce i-a cucerit pe vizitatori.

O plajă din România creată special pentru femei

Prea puțini știu despre plaja din România la care doar doamnele au acces. Călătoria până acolo nu este tocmai simplă, în condițiile în care nu există un drum direct până care să ducă la ea.

Vorbim despre comuna Mitreni, o localitate din Bărăgan. Aici, lângă balta sulfuroasă Potcoava, Primăria s-a mobilizat și a amenajat o plajă specială, „La femei”, dar la care se poate ajunge doar prin curțile localnicilor.

Lacul sulfuros era vizitat, cu decenii în urmă, de persoanele care sufereau de reumatism și care nu voiau să bată drumul până la Techirgiol.

„Plaja pentru doamne! Este tradiție la noi cu plaja pentru doamne. Și anul ăsta am mai băgat câteva sute de tone de nisip și-am reamenajat-o, dacă pot spune așa. Accesul se mai face printr-un loc. Se coboară pe la fosta discotecă”, a explicat Florin Chirnogeanu, viceprimarul localității, potrivit Digi24.

Proprietățile nămolului de acolo sunt lăudate de localnici. Oamenii îl numesc binefăcător pentru trup și suflet. Și speră să poată așeza Mitrenii pe harta României balneare. În comună nu există nici pensiune, nici motel, nici hotel. Doar un centru mic de tratament, în partea opusă plajei pentru femei. Dar turiștii care vor musai sejur la Mitreni găsesc adăpost la localnici.

Plaja din România pe care doar doamnele au acces. Locul ascunde un secret terapeutic

Un alt loc care îi cucerește pe români – „Marea fără valuri”

Pentru cei care vor să petreacă ore de liniște și relaxare în natură, fără să fie nevoiți să înfrunte aglomerația de la A2, există o soluție la doar câțiva kilometri de București.

Un drum de o oră din Capitală ne va duce la „marea fără valuri”, în Gostina, Giurgiu. Cei cu spirit de aventură își pot lua cortul, petrecând câteva zile în mijlocul naturii, în condițiile în care în zonă nu există pensiuni sau hoteluri.

Plajele acestei „mări fără valuri” sunt formate dintr-un nisip fin și te poți bronza ori face baie în Dunăre. La Gostina sunt amenajate și câteva terase, însă mulți aleg să își aducă de acasă proviziile necesare unei zile petrecute la soare.

Urmăriți Impact.ro și pe