Plaja din inima munților României, comparată cu o bijuterie turistică din Thailanda. Este un loc de vis pentru concediu

Andra Daoud 11.06.2022, 17:13
Plaja din inima munților României, comparată cu o bijuterie turistică din Thailanda. Este un loc de vis pentru concediu

Țara noastră este plină de peisaje spectaculoase, despre care nu toți românii știu. Pentru a vizita o plajă sălbatică, de exemplu, nu este nevoie să ajungi la malul Mării Negre sau peste hotare, pentru că găsești un astfel de loc chiar în inima munților. În Apuseni, mai exact, se află o plajă comparată cu bijuteriile turistice din Thailanda.

Plaja din munți, comparată cu un loc celebru din Thailanda

În inima României, în județul Bihor, mai exact, se află o plajă sălbatică despre care nu mulți turiști știu. Plaja Șuncuiuș, din inima Apusenilor, îi duce cu gândul, pe cei care o văd, la celebra plajă Krabi din Thailanda. Spre deosebire de plajele de pe continentul asiatic, la plaja din inima Apusenilor se ajunge foarte ușor cu mașina, din orice punct al țării.

De la București, de exemplu, sunt 544 de kilometri, iar traseul recomandat este București – Alba – Cluj – Huedin – Negreni – Șuncuiuș. Locuitorii din Cluj au de mers până la plajă doar puțin peste 100 de kilometri, fiind o alternativă excelentă pentru mersul la mare, de exemplu.

Cei care vizitează locul au mai multe opțiuni de relaxare, nu doar statul la plajă. Pe stâncile din împrejurimi sunt amenajate locuri pentru escaladă, iar amatorii de drumeții pot face diferite trasee, cu grade diferite de dificultate. Mai este, de asemenea, și opțiunea de a face rafting pe râul Criș. De altfel, apa râului este cea care a săpat în stânca montană, creând astfel peisajul de vis din inima României.

Plaja din inima muntilor Romaniei, comparata cu o bijuterie turistica din Thailanda
Plaja Șuncuiuș, din județul Bihor

Plaja din România care a fost creată special pentru doamne

Locuri precum cel din Apuseni sunt numeroase în România și așteaptă să fie descoperite de turiști. De obicei, astfel de destinații sunt cunoscute doar de locuitorii din zonă, nefiind promovate intens. Un astfel de loc este și în Bărăgan, unde se află o plajă creată special pentru doamne. Pentru că investitorii nu s-au înghesuit să amenajeze locul, oamenii din zonă au decis să se ocupe singuri de amenajarea plajei.

Astfel a apărut o plajă la care doar doamnele au acces, aflată în comuna Mitreni. Lângă balta sulfuroasă Potcoava, autoritățile locale au amenajat o plajă care se numește „La femei”, dar la care se poate ajunge destul de greu, nefiind un drum amenajat. Lacul sulfuros era renumit în trecut pentru cei care sufereau de reumatism și care nu voiau să meargă tocmai până la Techirghiol pentru proprietățile apei.

„Plaja pentru doamne! Este tradiție la noi cu plaja pentru doamne. Și anul ăsta am mai băgat câteva sute de tone de nisip și-am reamenajat-o, dacă pot spune așa. Accesul se mai face printr-un loc. Se coboară pe la fosta discotecă”, a explicat Florin Chirnogeanu, viceprimarul localității.

În zonă nu există încă unități de cazare, așa că turiștii sau, mai bine zis, turistele care vin să facă baie în lac trebuie să se întoarcă acasă în aceeași zi. Autoritățile locale speră însă să reușească să amenajeze zona și să o promoveze, pentru a pune comuna pe harta turismului balnear.

Urmăriți Impact.ro și pe