Plăcinta cu carne – se poate face cu foi din comerț și poți adăuga ciuperci. 3 rețete

Emanuela Pană 31.10.2020, 20:41
Plăcinta cu carne – se poate face cu foi din comerț și poți adăuga ciuperci. 3 rețete

Rumenă, cu umplutură generoasă, cremoasă și extrem de gustoasă, plăcinta cu carne este ideală pentru o gustare, un antreu sau chiar un fel principal. Așadar, dacă tot a venit frigul, ce-ar fi să încingeți cuptoarele și să preparați o plăcintă cu carne după una dintre rețetele de mai jos? Sunt bune de te lingi pe degete și sunt gata în doi timp și trei mișcări.

Cum faci cea mai bună plăcintă cu carne

Dacă vă este foame și nu aveți nimic de mâncare prin frigider, puteți prepara o plăcintă cu carne. Este deliciosă, aromată și se face foarte ușor. Tine loc de fel principal și merge de minune cu o salată mare, cu multă zeamă de lămâie.

Puteți folosi atât carne de vită, cât și de pui sau porc și foi din comerț, dacă vreți să fie gata mai repede. De asemenea, puteți adăuga în compoziție ciuperci, brânză, spanac, praz, sos de roșii sau alte legume.

În continuare, noi vă propunem trei rețete inedite din care dvs. puteți să alegeți sau chiar să le faceți pe toate, pe rând. Urmează lista ingredientelor, iar mai apoi modul de preparare pas cu pas. În ceea ce privește condimentele, ele rămân la aprecierea dvs. și puteți pune mai mult sau mai puțin din fiecare, important e să vă placă!

Citește și: Rețetă pentru cea mai bună plăcintă cu dovleac și gutui. Este alegerea ideală ca desert pentru toamnă

Trei rețete pe care trebuie să le încerci

1. Plăcintă cu carne tocată – rețeta Jamilei Cuisine

Plăcintă cu carne - Jamila Cuisine
Plăcintă cu carne – Jamila Cuisine

Ingrediente: 

  • 600 gr carne tocată;
  • condimente speciale pentru sarmale;
  • piper măcinat;
  • 3-4 linguri de ulei;
  • 3 căței de usturoi mărunțiți;
  • 1 ou;
  • 2 cepe tocate mărunt;
  • 50 gr unt topit;
  • 50 ml apă;
  • sare;
  • 100 gr iaurt;
  • 500 gr foi turcești de plăcintă.

Mod de preparare: 

  1. Puneți uleiul într-o tigaie, adăugați ceapa tocată și puțină sare și amestecați cu o lingură de lemn sau de silicon până ce se călește;
  2. Când ceapa este gata adăugați usturoiul, amestecați timp de un minut, după care puneți și carnea tocată, condimentele speciale pentru sarmale și piperul;
  3. Amestecați carnea și gătiți-o pentru încă 10 minute, iar când e gata trebuie să o dați la răcit;
  4. Între timp, vă puteți apuca de amestecul cu care veți unge folie: puneți oul într-un bol, adăugați iaurtul, untul și apa și amestecați bine;
  5. Desfaceți foaia de plăcintă turcească, puneți peste ea din amestecul pe care tocmai l-ați pregătit și întindeți-l bine cu o pensulă;
  6. Adăugați din carnea tocată și puneți rulourile formate într-o tavă de copt în care ați pus hârtie de copt;
  7. Ungeți rulourile cu amestecul rămas și dați la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

2. Plăcintă cu carne și ciuperci

Rețetă de plăcintă cu carne și ciuperci
Rețetă de plăcintă cu carne și ciuperci

Ingrediente: 

  • 50 gr carne tocată (porc, vită, pui, după preferințe);
  • 350 gr de ciuperci;
  • 150 gr cașcaval ras;
  • 2 cepe;
  • 3 ouă;
  • sare și piper după gust;
  • mărar;
  • ulei pentru călit;
  • două gălbenușuri pentru uns;
  • 2-3 linguri de smântână;
  • 2 foi aluat foietaj pentru placintă.

Mod de preparare:

  1. Se toacă ceapa cât mai mărunt și se călește în câteva linguri de ulei până ce se înmoaie puțin;
  2. Se curăță ciupercile și se toacă și ele mărunt, după care se adaugă la foc, peste ceapă și se călesc 2 minute;
  3. Se adaugă carnea tocată în comnpoziție și se toarnă 100 ml apă;
  4. Se asezonează cu sare, piper și mărarul tocat mărunt și se lasă la foc mic pentru 15-20 de minute;
  5. Se amestecă din când în când ca să nu se lipească;
  6. Când carnea începe să își schimbe culoarea se adaugă cașcavalul ras și se amestecă bine;
  7. Se ia compoziția de pe foc și se lasă la răcit;
  8. Se adaugă ouăle bătute peste carne și se amestecă bine;
  9. Se tapotează o tavă cu hârtie de copt și se întind foile de aluat umplute cu carne;
  10. Se înțeapă foaia din loc în loc cu furculița;
  11. Se întinde peste foi amestecul obținut din gălbenușuri și smântână cu ajutorul unei pensule;
  12. Se dă la cuptor pentru 35-40 deminute.

3. Plăcintă cu carne tocată și sos de roșii

Rețetă de plăcintă cu carne tocată și sos de roșii
Rețetă de plăcintă cu carne tocată și sos de roșii

Ingrediente: 

  • 800 gr aluat foietaj;
  • 1 kg carne tocată;
  • 1 conservă roșii cuburi;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 1 ceapă;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare, piper, nucșoară;
  • 1 linguriță zahăr brun;
  • busuioc;
  • 2 gălbenușuri și 1 linguriță de susan pentru uns.

Mod de preparare:

  1. Se pune uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă ceapa tocată și usturoiul pisat;
  2. Se lasă la călit cât să-și elibereze aromele;
  3. Se adaugă conținutul conservei de roșii și se lasă la fiert până va avea o consistență mai groasă;
  4. Se adaugă carnea tocată, se amestecă și se lasă la fiert până ce este bine gătită;
  5. Se adaugă sare, piper, busuioc și nucșoară după gust;
  6. Se dă la răcit, după care se pune umplutura pe foile de plăcintă;
  7. Se așează plăcintele obținute în tavă, se ung cu gălbenuș și se presară susan;
  8. Se coc la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...