Plăcerea pentru care Ion Țiriac plătește 100.000 de euro lunar. Nu poate renunța la ele sub nicio formă

Ioana Bucur, Gabriel Peneș 23.01.2021, 14:36
Plăcerea pentru care Ion Țiriac plătește 100.000 de euro lunar. Nu poate renunța la ele sub nicio formă

Are o avere fabuloasă, este o legendă a tenisului mondial și unul dintre cei mai bogați români. Are o adevărată flotă de avioane, pe care le pilotează chiar el, iar lista pasiunilor omului de afaceri continuă. Care este plăcerea pentru care Ion Țiriac plătește 100.000 de euro lunar. La ce nu poate renunța sub nicio formă.

Extravaganțele lui Ion Țiriac

Care ar putea fi plăcerea pentru care Ion Țiriac plătește 100.000 de euro lunar? Un personaj unic în România, fosta legendă a tenisului s-a reinventat, devenind unul dintre cei mai bogați români. Portofoliul său de afaceri este cât se poate de divers și spectaculos. Este singurul care deține o companie aviatică privată și singurul operator charter, de pe piața românească, ce este specializat în servicii VIP și în călătorii în interes de afaceri. Ion Țiriac are o adevărată flotă, formată din trei aeronave și un elicopter. Afaceristul mai deține o bază fixă și un terminal propriu. Este și proprietarul celui mai performant avion din România, un Bombardier G5000, pentru care și-a scos din conturi nu mai puțin de 30 de milioane de euro. Aeronava se laudă cu o autonomie de zbor de 11.000 de kilometri și poate atinge o viteză de 900 de kilometri pe oră. Asta înseamnă că Ion Țiriac poate ajunge până în America fără să fie nevoit să facă escală, pentru realimentare.

Extravaganța pentru care Ion Șiriac plătește 100.000 de euro
Ion Țiriac a dezvăluit că își conduce singur avioanele

Ion Țiriac a dezvăluit că are brevet de avion de ceva vreme, ba chiar își conduce singur avioanele din flotă, ce valorează în jur de 120 de milioane de euro.

„Pilotez pentru că nu am bani de doi piloți. Acum câteva zile am venit de la Madrid cu mine la manșă. Copilot să fie altul, eu sunt comandant, stau în stânga. Am mai multe avioane, nu doar unul. Am mai dat un avion și Crucii Roșii că nu aveau cu ce să transporte bolnavii. L-am făcut cadou, dar nu contează asta. Primul care nu știe ce valoare are banul înseamnă că nu îl merită”, a declarat, recent, milionarul, în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia.

Plăcerea pentru care Ion Țiriac plătește 100.000 de euro lunar

Însă extravaganțele omului de afaceri vin cu un preț uriaș. Pentru toate zborurile efectuate cu compania sa privată, Ion Țiriac plătește, integral, taxele de aeroport, comunicații, aterizae, balizare, handling, chiria pentru staționarea pe platou sau în hangar, reviziile tehnice pbligatorii pe orice aeroport, plus costul carburantului și plata pilotului. Dacă tragem linia, asta înseamnă câteva mii de euro pentru fiecare cursă.

Plăcerea pentru care Ion Țiriac plătește 100.000 de euro lunar este legată chiar de colecția sa de aeronave. Potrivit PlaySport, aeronava Bombardier trebuie dusă la revizie la fiecare 4.000 de ore de zbor. Prețul unei verificări costă 300.000 de euro. Cât despre asigurarea aeronavelor sale, omul de afaceri trebuie să plătească, anual, undeva între 6 și 10% din valoarea totală a acestora, ceea ce înseamnă în jur de 1,5 milioane de euro. Lunar, ar însemna undeva peste 100.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...