Pierre Webo, prima reacție de la declanșarea scandalului de rasism cu Sebastian Colțescu. Ce mesaj i-a transmis președintelui Turciei, Erdogan

Marian Cărăvan 11.12.2020, 10:52
Pierre Webo, prima reacție de la declanșarea scandalului de rasism cu Sebastian Colțescu. Ce mesaj i-a transmis președintelui Turciei, Erdogan

Scandalul de rasism în care a fost implicat arbitrul român Sebastian Colțescu încă are ecouri. Pierre Webe, antrenorul secund al echipei Istanbul Bașakșehir, cel numit „ăla negru” în timpul meciului de la Paris, a avut o primă reacție de la declanșarea scandalului de rasism cu Sebastian Colțescu. Ce mesaj i-a transmis președintelui Turciei.

Mesajul transmis de Pierre Webo președintelui Turciei. Prima reacție de la declanșarea scandalului de rasism cu Sebastian Colțescu

Scandalul de rasism în care a fost imlicat arbitrul român Sebastian Colțescu a făcut înconjurul lumii. Expresia „ăla negru” a fost considerată rasism, iar Sebastian Colțescu a fost pus la zid. Pierre Webo, antrenorul secund al celor de la Istanbul Bașakșehir, este cel indicat ca fiind „ăla negru”, când i s-a precizat centralului Ovidiu Hațegan cine trebuie sancționat pentru proteste. Fostul fotbalist camerunez a avut o primă reacție de la declanșarea scandalului de rasism cu Sebastian Colțescu. Pierre Webo i-a transmis un mesaj și președintelui Turciei, Recep Erdogan, care a reacționat și el marți seara după incidentul de la Paris.

„Președintele nostru, antrenorul și toți jucătorii suntem uniți. Arbitrul a spus ceea ce au auzit toți. Este jenant ca un arbitru UEFA Pro să spună asemenea cuvinte, am considerat că a depășit orice limită.

Bineînțeles, aș vrea să mulțumesc președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și președintelui clubului, Goksel Gumusdaga. Sprijinul lor a fost foarte important. Așa cum am spus în noaptea de 8 decembrie, ceea ce am făcut a fost o dimensiune complet diferită luată împotriva rasismului”, a declarat Pierre Webo, potrivit ensonhaber.com.

Pierre Webo a reactionat dupa scandalul de rasism cu Sebastian Coltescu
Pierre Webo a reactionat dupa scandalul de rasism cu Sebastian Coltescu

Sebastian Colțescu, apărat de un nume greu din fotbalul internațional

John Barnes, fostul mare atacant al naționalei Angliei și al formației Liverpool, susține că arbitrul român Sebastian Colțescu nu ar fi greșit cu ceva când l-ar fi arătat pe Pierre Webo, secundul formației din Turcia.

„Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau dintr-un grup, cum altfel poţi să descrii singura persoană albă sau neagră dintr-un grup? Demba Ba a zis că dacă ar fi fost alb, nu i-ar fi spus «ăla alb!». Dar dacă există cinci antrenori negri şi un antrenor alb, el ar fi spus «cel alb!». Ce altceva ar putea sau ar trebui să spună!?

Arbitrul nu ştie pe cine să sancţioneze, al patrulea oficial trebuie să-i spună spre cine să se ducă, aşa că îi spune să se ducă spre ‘cel negru’. Apoi arbitrul (n.r.: – Ovidiu Haţegan) îl poate întreba numele şi-l poate elimina. Funcţia celui de-al patrulea arbitru este doar să-l identifice, nu să-l întrebe numele. Şi dacă a spus ‘negro’!? Dacă acesta este cuvântul românesc pentru negru, ce nu e în regulă?”, a declarat John Barnes, 57 de ani, potrivit Daily Mail.