Piața auto din România își revine! Cifrele cresc în fiecare lună

Nicu Stan 15.07.2021, 16:01
Piața auto din România își revine! Cifrele cresc în fiecare lună

Piața auto din România își revine! Cifrele cresc în fiecare lună, iar piața auto europeană dă semnale că va începe să își revină din a doua jumătate a acestui an, arată un raport al firmei de consultanţă PwC. Mai multe amănunte, în articolul de mai jos.

Piața auto din România își revine încet, dar sigur. La ce mașini se înregistrează vânzări duble

Piața auto din România începe să își revină, după ce a scăzut drastic din cauza cirezi generate de pandemia de coronavirus. Cifrele sunt îmbucurătoare, crescând de la o lună la alta.

Pe de altă parte, piaţa auto din Europa dă semne că îşi va reveni din cea de-a doua jumătate a acestui an, informează un raport al firmei de consultanţă PwC.

Masinile electrice, la mare cautare si in Europa, si in Romania
Masinile electrice, la mare cautare si in Europa, si in Romania

Producătorii au mai trăit o astfel de criză în 2009

”Anul 2020 a fost foarte dificil pentru industria auto. Producătorii nu s-au mai confruntat cu o criză atât de puternică din 2009 şi, fără îndoială, amploarea scăderilor cauzate de restricţii va avea ecouri şi în anii următori.

În România, observăm o revenire a vânzărilor în acest an faţă de 2020, chiar dacă numărul vehiculelor noi, înmatriculate este departe de cel precriză”, informează Daniel Anghel, Partener, Lider industria auto, PwC România.

Vânzările auto au început să crească din februarie

Conform acestuia, în primele 5 luni ale lui 2021, vânzările de maşini noi se situau cu 4% sub aceeaşi perioadă din 2020, din cauza evoluţiei an la an din luna ianuarie, respectiv a faptului că în prima lună a anului trecut nu se declanşase criza generată de pandemia de coronavirus şi vânzările erau mari.

”Vestea bună este că din februarie observăm o uşoară revigorare în 2021, cu vânzări mai mari în fiecare lună faţă de anul trecut”, transmite sursa citată.

Se așteaptă ca europenii să își cheltuiască banii strânși în pandemie

În plus, piaţa auto europeană încă se luptă cu impactul pandemiei coronavirus şi un semn de recuperare astfel că este aşteptat în a doua jumătate a acestui an, când oamenii ar putea începe să cheltuiască economiile făcute în timpul pandemiei, mai arată raportul ”Autofacts” realizat de PwC şi Strategy&, Departamentul de strategie globală din reţeaua PwC.

În primul trimestru din 2021, vânzările auto în Europa au scăzut cu 25,5%, comparat cu perioada pre pandemică din 2019.

Vânzări bune la mașinile electrice și hibride

În ciuda scăderii generale a pieţei auto, vânzările de mașini electrice şi hibride s-au dublat în primele trei luni ale anului, comparat cu perioada similară a lui 2020. Astfel, producătorii auto începând să culeagă roadele investiţiilor masive făcute în domeniul mașiunilor verzi.

În Europa s-au vândut 892.000 de vehicule electrice şi hibride în primul trimestru, 100% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

Mașinile verzi, la mare căutare și în România

”Preferinţa pentru maşini electrice şi hibride prinde tot mai mult teren şi în România, fiind vândute de două ori mai multe astfel de vehicule în primul trimestru din 2021 decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, mai spune Daniel Anghel.

Urmăriți Impact.ro și pe