Pfizer vrea să se mute în România din Belgia. Scandalul declanșat de producătorul celebrului vaccin

Nicu Stan 05.03.2021, 11:37
Pfizer vrea să se mute în România din Belgia. Scandalul declanșat de producătorul celebrului vaccin

Pfizer vrea să se mute în România din Belgia. Scandalul declanșat de producătorul celebrului vaccin. Ce se întâmplă, citiți în articolul de mai jos.

Mutare șoc. Compania farmaceutică Pfizer se mută în România din Belgia

Compania farmaceutică Pfizer vrea să se mute în România din Belgia. Scandalul declanșat de producătorul celebrului vaccin, disponibil în rândurile următoare.

Astfel, compania americană Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem, localizat în Belgia, urmând ca o parte din activităţile centrului să fie mutate în România, scrie ziarul La Libre Belgique.

Câți oameni vor fi concediați

Conform unor surse sindicale, circa 38 din cei 238 de angajaţi de la centrul de distribuţie pe care Pfizer îl are la Zaventem, Belgia, ar urma să îşi piardă locurile de muncă. Motivul avansat de conducerea companiei Pfizer ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la Bucureşti, România.

Sindicatele se declară şocate de acest anunţ făcut de compania farmaceutică Pfizer, unul dintre marii producători de vaccinuri împotriva coronavirusului, în plină pandemie.

Sindicatele din Belgia nu sunt de acord cu Pfizer

Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE, potrivit Agerpres.

În replică la cele anunțate de sindicate, conducerea companiei Pfizer vorbeşte despre optimizarea organizării. ”Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent, explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse”, a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer.

Cați angajați are Pfizer în Belgia

Pe de altă parte, grupul farmaceutic american Pfizer are acum aproximativ 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi în patru locaţii: Anderlecht, centru de cercetare clinică, Ixelles, sediu administrativ şi comercial, Puurs, centru de producţi, precum şi Zaventem, unde este centru de distribuţie.

Pe de altă parte, campania de vaccinare decurge bine în România. Mai bine de 43.000 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în ultimele 24 de ore.

Câți români au fost vaccinați de la debutul campaniei de vaccinare

În total, în România, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost vacciante 1.065.226 de persoane, dintre care 814.943 cu Pfizer, 84.664 cu Moderna și 165.619 cu vaccinul produs de compania farmaceutică AstraZeneca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI