Petrolul și Hermannstadt revin în Liga 1, iar fanii au pornit petrecerea! Dinamo a aflat cu cine va lupta pentru locul din prima ligă

Sorin Barbu 15.05.2022, 18:51
Petrolul și Hermannstadt revin în Liga 1, iar fanii au pornit petrecerea! Dinamo a aflat cu cine va lupta pentru locul din prima ligă

S-a tras cortina peste ultima etapă a play-off-ului din Liga 2. În urma rezultatelor, Petrolul și Hermannstadt au terminat campionatul pe primele două poziții și au promovat direct, iar U Cluj și CSA Steaua au terminat pe pozițiile 3 și 4.

Petrolul și Hermannstadt au promovat direct în Liga 1, Dinamo și-a aflat adversara din baraj

În această după amiază s-au disputat simultan meciurile din ultima etapă a play-off-ului din Liga 2. Au fost rezolvate astfel și ultimele necunoscute. Petrolul obținuse deja biletele pentru prima ligă și în ultima partidă a terminat 0-0 duelul cu Unirea Slobozia, în vreme Hermannstadt a terminat 0-0, pe teren propriu, duelul cu CSA Steaua, un meci în care sibienii au ratat și o lovitură de la 11 metri. Fanii formației au intrat pe teren la finalul partidei și au sărbătorit întoarcerea în prima ligă.

Concordia Chiajna – U Cluj 1-0
Hermannstadt – CSA Steaua 0-0
Unirea Slobozia – Petrolul 0-0

U. Cluj a terminat campionatul pe locul trei și va înfrunta Dinamo în barajul de promovare. Pe locul 4 a terminat CSA Steaua, club care nu are voie să participe la baraj, conform regulamentului, pentru că nu are dreptul de a promova în Liga 1. Locul „militarilor” la baraj urmează să fie luat de Concordia Chiajna care va înfrunta Chindia Târgoviște.

Daniel Oprița pune presiune pe oficialii FRF

Daniel Oprița, antrenorul formației CSA Steaua, cere în continuare o reacție oficială din partea FRF în privința dreptului de promovare al „roș-albaștrilor”.

„Trebuie să aflăm cât mai repede răspunsul (n.r. – dacă pot evolua la baraj). Pozitiv sau negativ, trebuie să îl aflăm să știm ce avem de făcut mai departe. E loc de mai bine, dar în mare sunt mulțumit pentru că nu e ușor. Se discută și acum dacă avem dreptul sau nu.

Băieții au dat dovadă de caracter și le mulțumesc, sunt niște jucători adevărați. Trebuie să mai îmbunătățim lotul și cred că, dacă aducem câțiva jucători de valoare, putem să sperăm la promovare sezonul viitor. Dacă avem dreptul să mergem la baraj poate câștigam și sărbătoream și noi acum. Dar poate în sezonul viitor”, a declarat Daniel Oprița la DigiSport.

Federația Română a răspuns rapid după apelul lui antrenorului Daniel Oprița și a subliniat că Steaua nu are drept de promovare.

„Astăzi, 15 mai, s-a jucat ultima etapă din cadrul play-off-ului din Liga 2. Petrolul își adjudecă și trofeul de campioană după ce, în etapa precedentă, a obținut matematic promovarea directă în primal ligă.

FC Hermannstadt este cea de-a doua formație ce promovează direct, după remiza de pe teren propriu, 0-0 cu CSA Steaua, în timp ce la barajul pentru promovarea în prima ligă merg Universitatea Cluj și Concordia Chiajna, ilfovenii câștigând duelul de astăzi împotriva clujenilor, scor 1-0”, anunță frf.ro.

Iulian Miu, oficial al celor de la Steaua, a anunțat de mai multe ori că gruparea pe care o reprezintă va apela la Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne (TAS) în cautarea unui rezultat favorabil, dacă FRF își va menține decizia da a interzice promovarea în Liga 1.

Meciurile de baraj se vor disputa în dublă manșă, pe 22 și 29 mai. Ordinea partidelor va fi stabilită după o tragere la sorți organizată de FRF.

FRF a anunțat că la meciurile de baraj a fost abrogată regula de departajare pe baza golului marcat în deplasare. Astfel, dacă scorul general va fi egal după cele două manșe, se vor disputa două reprize de prelungiri de câte 15 minute, iar ulterior lovituri de departajare, în cazul în care egalitatea persistă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe