Peste 10.000 de români s-au trezit cu aceste carduri blocate. Nu au reușit să respecte regula

Ioana Bucur 16.08.2022, 12:31
Peste 10.000 de români s-au trezit cu aceste carduri blocate. Nu au reușit să respecte regula

Situație scandaloasă la noi în țară, în condițiile în care peste 10.000 de români s-au trezit cu aceste carduri blocate. Anunțul oficial a fost făcut de reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, care au explicat și motivul pentru care s-a luat această măsură. Ce regulă nu au respectat cei sancționați.

De ce s-au trezit peste 10.000 de români cu aceste carduri blocate

În ciuda faptului că statul a explicat cât se poate de clar în ce condiții pot fi folosite cardurile sociale, reprezentanți din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene au transmis că, în prezent, peste 10.000 de români au aceste carduri blocate.

Mii de beneficiari ai Programului „Sprijin pentru România” au fost sancționați după ce au încercat să le valorifice în mod fraudulos, fie vrând să le vândă la un preț mai mic decât valoarea de pe card, fie să cumpere cu ele alimente și produse ce nu se aflau pe lista întocmită de autorități, cum ar fi alcool sau țigări.

Având în vedere că nu au respectat regulile, cardurile acestor români au fost blocate imediat. În această situație sunt, în prezent, peste zece mii de carduri sociale, a precizat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Peste 10.000 de români s-au trezit cu aceste carduri blocate. Nu au reușit să respecte regula
Card social

Explicațiile ministrului

Marcel Boloș a mai spus că există și o treia categorie de beneficiari care au acum cardurile blocate – cei care nu au putut fi identificați pentru a-și primi dreptul.

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, într-un comunicat.

La începutul lunii august, Boloș anunța că se lucrează deja la o a doua etapă a distribuirii de carduri sociale, ce va fi finalizată la începutul lunii septembrie și la care se vor mai adăuga încă aproape 150.000 de români eligibili pentru a primi ajutorul de la stat.

„După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranţă procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toţi cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranşă se adaugă alţi aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente şi mese calde”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...