Personalitățile de somn: ești lup, urs sau leu? Când ești cel mai productiv, în funcție de felul în care dormi

Andreea Bisinicu 31.10.2020, 14:56
Personalitățile de somn: ești lup, urs sau leu? Când ești cel mai productiv, în funcție de felul în care dormi

Personalitățile de somn: ești lup, urs, delfin sau leu? Când ești cel mai productiv, în funcție de felul în care dormi. Specialiștii trag linie și îți spun cine ești, în funcție de poziția de somn.

Cât de productiv ești în funcție de cum dormi. Ursul

Știm, poate nu crezi în lucrurile astea, dar un sâmbure de adevăr tot trebuie să aibă, nu? Specialiștii australieni ne spun că personalitățile ne sunt afectate sau influențate în funcție de felul în care dormim. Ești lup, leu, delfin sau urs? Ce înseamnă și ce presupune fiecare dintre ele.

Un expert australian în somn a explicat modul în care cunoașterea „cronotipului” te poate ajuta să îți sporești productivitatea la locul de muncă, să fii mai responsabil și să nu ratezi niciun deadline.

La categoria se încadrează 55% din populația mapamondului. De ce? Pentru că ciclul de somn al urșilor urmează ciclul solar. Sunt cei mai productivi între orele 8.00 – 13.00.

Mai mult de jumatate din populatia globului este productiva precum un urs
Mai mult de jumatate din populatia globului este productiva precum un urs

Dacă lucrezi de acasă, fă cumva să îți programezi ședințele pe Zoom sau Skype pe perioada dimineții, atunci când ai forțe proaspete și capacitatea ta de concentrare este la nivel maxim.

Cât de productiv ești în funcție de cum dormi. Lupul

Cei care au personalitatea lupului sunt considerați „păsări de noapte.” Da, ai citit bine. Cel mai productiv ești după ora 18.00 și până târziu în noapte. Ei dorm foarte puțin.

Majoritatea studenților și elevilor de liceu se încadrează în această categorie, pentru că își fac proiectele, temele și învață pentru examene în a doua parte a zilei.

Când vine vorba de procentaje, 15% din populația lumii au personlitatea lupului.

Cei care lucrează în schimburi de noapte, medicii de gardă, angajații din regimul hotelier, toți se încadrează în această categorie. Au mari dificultăți în a se trezi dimineața.

Lupii sunt cei mai productivi seara, pana tarziu in noapte
Lupii sunt cei mai productivi seara, pana tarziu in noapte

Cât de productiv ești în funcție de cum dormi. Leul

Leii sunt opușii lupilor. Nu, nu în natură, ci în productivitate. Spre deosebire de reprezentanții speciei „canis lupus”, leii sunt obișnuiți să se trezească dinainte să răsară soarele.

Sunt persoanele alea foarte active, care mereu găsesc ceva de făcut, indiferent dacă e vorba să alerge trei ture în jurul lacului din cel mai apropiat parc sau să facă o serie de exerciții fizice în mijlocul dormitorului.

15% din populația globului au personlitatea unui leu. Aceste persoane sunt cele mai productive în perioada 5.00 – 12.00 a zilei și se culcă devreme, la ora 21.00.

Leul este cel mai productiv dis de dimineata si pana la pranz
Leul este cel mai productiv dis de dimineata si pana la pranz

Cât de productiv ești în funcție de cum dormi. Delfin

Acest procent de 10% din populația lumii are mari probleme cu somnul. Se trezesc iritați, mai obosiți decât s-au culcat și sunt cei mai productivi între orele 10.00 și 14.00 ale zilei.

În 2020, marea majoritate a oamenilor suferă de insomnie, anxietate și stres, din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, specialistul australian atrage atenția și spune că asta nu înseamnă că toți au personalitatea delfinului.

„De când a început COVID-19, numărul persoanelor care se luptă cu somnul s-a dublat aproape, dar asta nu înseamnă că ești neapărat un delfin. Această lipsă de somn ar putea avea ca factori de mediu expunerea la telefon noaptea târziu sau stresul în timpul zilei.”, a declarat specialistul australian Olivia Arezzolo, conform Daily Mail.

Delfinii au mari probleme cu somnul. Sunt productivi intre 10 dimineata si 2 dupa-amiaza
Delfinii au mari probleme cu somnul. Sunt productivi intre 10 dimineata si 2 dupa-amiaza

Joburile perfect pentru cei care au personalitatea delfinului sunt cele care nu necesită o rutină: munca part-time, proiectele, joburile de freelancer.

Acum că le-ai descoperit pe toate cele patru tipuri de personalități, îți va fi foarte ușor să te regăsești în una din ele. Deci, tu care ești?

Urmăriți Impact.ro și pe