Pericolul care te pândește pe Instagram. Avertismentul pentru utilizatorii rețelei

Andra Daoud 24.09.2022, 12:52
Pericolul care te pândește pe Instagram. Avertismentul pentru utilizatorii rețelei

Timpul petrecut pe rețelele sociale poate fi periculos, dacă nu știm să ne ferim de atacurile cibernetice. Hackerii nu iau pauză niciodată, iar în capcanele pe care le întind cad milioane de oameni, care se pot trezi de pe o zi pe alta fără acces la cont, cu datele personale furate sau mai rău, cu bani lipsă din contul bancar. La ce trebuie să fii atent zilele acestea dacă navighezi pe Instagram.

Pericolul care îi pândește pe utilizatorii de Instagram

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) trage un semnal de alarmă cu privire la o campanie de phishing care circulă pe Instagram și care poate face numeroase victime. Atacatorii se folosesc de conturi compromise pentru a-și alege victimele și, prin tehnici de inginerie socială, îi conving pe oameni să le furnizeze linkul de resetare a parolei primit prin sms.

„Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii rețelei sociale Instagram. Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potențialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms”, a transmis DNSC.

Pericolul care te pandeste pe Instagram. Avertismentul pentru utilizatorii retelei
O noua campanie de phishing circula zilele acestea pe Instagram

Atacatorii cer parola sub pretextul de a obține un vot într-un concurs online

„Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuți, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Atacatorii să se folosesc de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul”, au mai transmis specialiștii DNSC.

Pentru a nu cădea în capcanele hackerilor, specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să evite accesarea unor linkuri necunoscute sau cu adrese dubioase, primite sub formă de mesaj sau e-mail. De asemenea, citiți cu atenție mesajele pe care le primiți și dacă nu sunt scrise corect, este posibil să fie generate cu Google Translate. Nu uitați că orice ofertă sau promoție pe care o primiți pe telefon și sună prea bine ca să fie adevărată este posibil să fie un scam.

Nu dați nimănui date personale sau datele cardului, iar în ceea ce privește activitatea pe rețelele sociale activați autentificarea în doi pași, alegeți o parolă puternică și asigurați-vă că nimeni nu se poate conecta ușor la contul vostru. În cazul în care ați căzut în capcană și ați furnizat unei terțe persoane datele contului, accesați centrul de ajutor din Instagram și parcurgeți pașii necesari pentru validarea identității și recuperarea contului.

 

Urmăriți Impact.ro și pe