Pericol uriaș de explozie în România. Unde s-a răsturnat o cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant. Locuitorii din zonă sunt înspăimântați

Mirabela Vasile 22.09.2020, 13:30
Pericol uriaș de explozie în România. Unde s-a răsturnat o cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant. Locuitorii din zonă sunt înspăimântați

Pericol uriaș de explozie în România. Marți dimineață a avut loc un incident grav. O cisternă încărcată cu 24 de tone de substanță volatilă s-a răsturnat pe DN2. Infotrafic a anunțat deja că există un risc foarte mare de explozie. Incidentul periculos a avut loc la intersecția dintre DN2 și DN1B, în apropierea municipiului Buzău.

Unde este pericolul uriaș de explozie în România. Autoritățile au intervenit de urgență

Lichidul periculos din cisternă este diluant White Spirit, puternic volatil și inflamabil. Șoferul și pasagerul au ieșit singuri din cabină, după ce vehiculul s-a răsturnat. Din fericire, nu au existat persoane rănite. Totodată însă, există scurgeri pe carosabil. De altfel, există un risc ridicat de explozie.

De asemenea, traficul rutier este întrerupt pentru a permite intervenţia echipajelor specializate.

Pompierii intervin cu cel puțin patru echipaje și au cerut sprijinul unui echipaj specializat în situații de risc chimic. La fața locului ajunge și o macara de mare putere, care să repună cisterna pe roți. Soluția periculoasă  urmează să fie mutată într-un alt recipient. Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe trei  rute ocolitoare.

Unde a fost cea mai mare explozie din Romania
Unde a fost cea mai mare explozie din Romania

Cel mai cumplit incidentu unde o cisternă a explodat în România. S-a soldat cu zeci de morți

Nu este singurul incident de acest fel în România. Tot mai multe accidente în care mașini de mare tonaj încărcate cu substanțe periculoase se răstoară pe drumurile românești. Cel mai tragic incident de acest fel este cel de la Mihăilești Buzău.

Acolo, 18 persoane au murit și alte 13 au rămas mutilate pe viață după ce o cisternă cu azotat de amoniu au explodat. Camionul a izbucnit în flăcări la partea din față și martorii sună la 112. Mai multe imobile din localitatea aflată la 31 kilometri de Buzău au fost afectate. Totul pe o rază de peste un kilometru.

Iar mai multe resturi umane şi ale camionului au fost aruncate de impact pe câmpul din apropiere și chiar în curți. Şoseaua fusese distrusă pe o lungime de peste 30 de metri. Iar în urma exploziei se formase un crater cu adâncimea de șapte metri. De altfel, în Mihăilești, România a rămas o vreme pericolul de explozie.

„L-am auzit când mi-a strigat să fug dacă pot, după care a murit. Am realizat apoi că nu pot să îmi mişc picioarele şi am strigat după ajutor. Ţin minte că am fost luat în braţe de nişte soldaţi şi apoi am ajuns la spital”, povestea Marian, unul dintre soldații care a supraviețuit nenorocirii de la Mihăilești.

Urmăriți Impact.ro și pe