Performanță uluitoare pentru un fost jucător de la FC Botoșani. Este cel mai utilizat fotbalist din lume în acest sezon

Sorin Barbu 19.04.2022, 11:04
Performanță uluitoare pentru un fost jucător de la FC Botoșani. Este cel mai utilizat fotbalist din lume în acest sezon

Puțini fani de la FC Botoșani își mai aduc aminte de Michael Ngadeu-Ngadjui, un fundaș care a jucat la formația din Moldova din 2014 până în 2016. Fundașul camerunez a doborât luni seară un record. Este fotbalistul cu cele mai multe minute jucate în acest sezon.

Un fost jucător de la FC Botoșani a stabilit un record mondial

Michael Ngadeu-Ngadjui a jucat doi ani la FC Botoșani și și-a adus aminte că la primul meci a fost înjurat serios. „Am fost huiduit acolo, în primul meu joc, pentru că am produs un penalty înainte de a fi eliminat. Dar, când am plecat din România, am fost tratat ca un erou”, a declarat internaționalul camerunez, într-un interviu acordat presei din Belgia.

Până la urmă a reușit să se impună în echipa de start, iar Gigi Becali a fost încântat de evoluțiile lui și a vrut să-l aducă la FCSB, dar nu s-a înțeles cu patronul Valeriu Iftime în privința sumei de transfer.

Michael Ngadeu-Ngadjui a plecat de la Botoșani în anul 2016 la Slavia Praga, iar transferul său a costat 500.000 de euro. Formația din Cehia l-a vândut apoi în Belgia, la Gent, pentru 4,5 milioane de euro și conform contractului în conturile formației patronate de Valeriu Iftime, în anul 2019, au mai ajuns încă 900.000 de euro. În total, formația din Moldova a primit pentru acest jucător 1,4 milioane de euro.

Michael Ngadeu-Ngadjui este și acum la Gent și a stabilit un record. A jucat în finala Cupei Belgiei, câștigată de echipa lui după lovituri de departajare, iar cu cele 120 de minute bifate în această confruntare a ajuns la 5214 minute jucate în acest sezon.

Și la numărul de meciuri stă foarte bine. A disputat 44 de partide pentru Gent, dar și 8 în naționala Camerunului. Un singur jucător din lume îl depășește la acest capitol: Joe Aribo – 55 de meciuri pentru Rangers și pentru naționala Nigeriei.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe