Perchiziția casei lui Trump a declanșat un adevărat tsunami în SUA. Totul este în favoarea fostului președinte

Mihnea Tălău 10.08.2022, 09:37
Perchiziția casei lui Trump a declanșat un adevărat tsunami în SUA. Totul este în favoarea fostului președinte

Percheziția de către FBI a casei lui Donald Trump a pus în cumpănă direcția evoluției democrației în SUA. Este pentru prima dată când un fost lider de la Casa Alba este deranjat de justiţie în acest fel. Iar polemicile pe această temă nu mai contenesc.

„Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate”

Aceasta marchează o escaladare semnificativă a investigației federale care urmărește să stabilească dacă Trump a eliminat în mod ilegal documente de la Casa Albă în momentul în care urma să părăsească funcția în ianuarie 2021. Trump continuă să cocheteze public cu o nouă candidatură la președinție în 2024.

Mandatul era legat de National Archives and Records Administration, care este însărcinată cu protejarea documentelor prezidențiale care aparțin publicului, și dacă existau documente clasificate la complexul Mar-a-Lago al lui Trump din Palm Beach, Florida, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune, precizează ABC News.

Persoana a declarat că FBI a luat aproximativ 10 cutii de documente, dar că un seif care a fost percheziționat era gol.

„Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate, această percheziţie neanunţată a casei nu a fost nici necesară, nici adecvată”, a spus Trump.

Trump folosește perchiziția în interes personal

Trump a încercat să prezinte percheziția ca fiind o acțiune motivată politic de administrația președintelui Joe Biden, într-un moment în care fostul președinte joacă un rol-cheie în alegerile primare republicane înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului din noiembrie, care vor determina controlul Congresului american.

„Ei încearcă să oprească Partidul Republican și pe mine încă o dată. Fărădelegea, persecuția politică și vânătoarea de vrăjitoare, trebuie să fie expuse și oprite”, a declarat Trump într-un e-mail de strângere de fonduri marți.

Trump și-a lansat comitetul de acțiune politică „Save America” la câteva zile după ce a pierdut alegerile din 2020 în fața lui Biden. Acesta are peste 100 de milioane de dolari în bancă, un formidabil fond de război.

După anunţul percheziţiei, o mare masă de susţinători ai lui Donald Trump s-a deplasat la reşedinţa sa pentru a-şi manifesta furia.

Mulţi dintre ei fluturau drapele pe care scria „Biden nu este preşedintele meu”

Și partidul Republican s-a unit în jurul fostului președinte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...