Percheziții la un sediu PSD. Descinderi într-un dosar de luare și dare de mită, dar și trafic de influență. Cine a fost dus la audieri

Raluca Juncu 09.12.2019, 11:02
Percheziții la un sediu PSD. Descinderi într-un dosar de luare și dare de mită, dar și trafic de influență. Cine a fost dus la audieri

Sediu PSD din Arad a fost vizat în această dimineață de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) care au făcut descinderi în incinta sediului social-democraților arădeni. Procurorii DNA fac 15 descinderi într-un dosar de luare și dare de mită, dar și trafic de influență.

Descinderi la Arad și Timișoara. Cine sunt cei vizați?

În dimineața zilei de 9 decembrie, reprezentații DNA au recrus la percheziții în cadrul sediului PSD din Arad, dar și la locuințele a trei parlamentari din județ, transmite Digi24.
Descinderi s-au făcut în această dimineață și la sediul Direcția Națională de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP). Deputatul Florin Tripa a fost adus la audieri cu mascații, la DNA Timișoara. El a fost însoțit și de avocatul său.
În jurul orei 10:00, a fost adus la DNA Timișoara și Ioan Chisăliță, senator PSD de Caraș-Severin. Aici urmează să fie adus și șeful DRDP Timișoara, Cristian Ilie Ispravnic. Acesta a fost ridicat de la sediul PSD Arad, fiind și consilier județean în Arad din partea acestui partid.
De altfel, trei parlamentari sunt vizaţi în această anchetă: Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Căprar – deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă – senator PSD de Caraş Severin, notează Digi24.

DNA face descinderi în Vestul țării. Foto: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto
DNA face descinderi în Vestul țării. Foto: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.
În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Urmăriți Impact.ro și pe