Percheziții în masă în mai multe județe ale României. Pe cine caută mascații

Cătălina Burghelea 06.04.2022, 09:56
Percheziții în masă în mai multe județe ale României. Pe cine caută mascații

În această dimineață, Poliția Română efectuează o mega-operațiune: mascații fac sute de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Operațiune uriașă a Poliției Române în mai multe județe

Uriașa operațiune este supravegheată de procurorii de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, cum ar fi pornografie infantilă, contrabandă, trafic de droguri, trafic de persoane, criminalitate infromatică și contrafacere. De asemenea, oamenii legii cercetează fapte penale de delapidare, fals, tâlhărie calificată, furt calificat, braconaj cinegetic, protecția animalelor etc. În plus, vor fi derulate 24 de acțiuni și 152 de controale pe linie de arme, precum și două acțiuni, și cinci controale pe linie de mediu.

Pe cine caută oamenii legii

Acțiunile mascaților urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, potrivit polițiștilor români. Persoanele percheziționate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.

Perchezitii de amploare in Bucuresti si alte 36 de judete

Mai multe percheziții în Suceava şi Timiş

Activitățile de miercuri dimineață, 6 aprilie, se desfășoară pe fondul deciziilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. Spre exemplu, în judeţele Suceava şi Timiş au loc opt percheziţii domiciliare, într-un dosar privind contrabanda cu ţigări. Ancheta este condusă de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

„În această dimineaţă, începând cu ora 06,00, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin pun în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi, într-un dosar penal care are ca obiect contrabanda cu ţigarete”, a precizat IGPR, potrivit Agerpres.

Cum acționa rețeaua de contrabandă cu țigări

Astfel, patru percheziţii au loc în localitatea Arbore (judeţul Suceava), trei în municipiul Lugoj şi una în comuna Costeiu (judeţul Timiş), unde există probe despre ţigarete provenite din contrabandă. Acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş şi are ca scop destructurarea unei grupări infracționale, care ar fi acţionat pentru comiterea de ilegalități pe linie de contrabandă.

Cercetările efectuate până în prezent au arătat că ţigaretele netimbrate au fost ţinute în localitatea suceveană Arbore, apoi transportate în orașul timișorean Lugoj şi comercializate către diferite persoane fizice din judeţul Caraş-Severin. Perchezițiile au beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La aceste activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Colet cu țigări, picat din cer în nordul României

În luna februarie, o suceveancă s-a trezit cu țigări de contrabandă în ogradă. S-a întâmplat în localitatea Straja, din județul Suceava, la doar un kilometru de granița cu Ucraina. Atunci, Sindicatul Europol a precizat că, pentru unii, contrabanda este un stil de viață și o adevărată afacere la frontiera de nord a României.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...