Percheziții în Capitală și în mai multe județe în dosare de spălare de bani și evaziune. Prejudiciul este enorm

Daniela Alexandru 11.02.2021, 11:37
Percheziții în Capitală și în mai multe județe în dosare de spălare de bani și evaziune. Prejudiciul este enorm

Percheziții în Capitală. Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție în cauze care privesc săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Perchezițiile au avut loc în București și în alte trei județe precum Prahova, Ilfov și Bacău. De asemenea, au fost percheziționate alte opt adrese în București și Constanța, tot în dosare de spălare de bani și evaziune fiscală.

Percheziții în Capitală în dosare de spălare de bani și evaziune

Acțiuni ample de percheziționare și aducere au avut loc ieri, 10 februarie, în mai multe județe ale țării, în dosare care privesc fapte de spălare de bani și evaziune fiscală. În total, prejudiciul adus bugetului de stat depășește 7 milioane de lei.

Astfel, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a Sectorului 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București a pus în excutare 22 de mandate de percheziție în București, precum și la adrese din Ilfov, Prahova și Bacău.

Bănuiții sunt acuzați într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniile achizițiilor de produse textile și a legumelor și fructelor, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind de peste 3 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Perchezitii on Capitala in dosare de spalare de bani si evaziune
Perchezitii in Capitala

Polițiștii au dus la audieri, un total de 31 de persoane

De asemenea, reprezentanții Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au percheziționat opt adrese din capitală și din județul Constanța și au ridicat, pentru audieri, cinci persoane.

Au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, în municipiul București și județul Constanța, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, prejudiciul adus bugetului consolidat al statului ridicându-se la aproximativ 4,6 milioane lei. Facem precizarea că percheziția este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, arată comunicatul de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe