Pentru ce şi-a înscenat o femeie din Gorj răpirea. Polițiștii au rămas fără cuvinte

Iancu Andreea, Alexandrina Toader 05.06.2021, 10:03
Pentru ce şi-a înscenat o femeie din Gorj răpirea. Polițiștii au rămas fără cuvinte

Românii nu ezită să uimească prin inventivitatea lor. O femeie din Gorj și-a înscenat recent răpirea pentru un motiv cât se poate de simplu, dar totuși neprevăzut. Tânăra de 36 de ani a decis să își sperie soțul, care a apelat la autorități, sunând la 112, pentru a raporta dispariția partenerei de viață. Totul s-a dovedit a fi însă o cursă întinsă de femeie, care ulterior a fost și sancționată pentru gestul său.

Motivul pentru care o femeie din Gorj și-a înscenat răpirea

Sătulă de sărăcie, o femeie din Gorj a decis să facă un gest neașteptat și, la fel ca într-un scenariu de film, și-a înscenat răpirea. Tânăra de 36 de ani și-a pus pe jar soțul prin acțiunea sa, bărbatul văzându-se nevoit să apeleze la ajutor din partea autorităților. Acesta a apelat la numărul de urgență 112, unde a reclamat dispariția soției sale. Ulterior, totul s-a dovedit a fi de fapt o încercare a femeii de a obține bani de la soțul său.

Un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj arată că în urmă cu o zi, un bărbat din orașul Tismana a sunat la dispeceratul de urgență, anunțând că soția sa, în vârstă de 36 de ani, plecase de acasă în urmă cu două ore și nu s-a mai întors. Disperat, acesta a precizat că bănuiește că soția sa este ținută cu forța de ginerele său, la locuința acestuia din localitate. De asemenea, el le-a precizat oamenilor legii că a primit un telefon anonim, în care o persoană i-a comunicat faptul că o să-și vadă soția doar atunci când fata apelantului se va întoarce la fostul ginere.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Tismana, cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Gorj, au continuat activitățiile în cauza penală , ocazie cu care au identificat femeia de 36 de ani,  în timp ce se deplasa  pe raza municipiului Târgu Jiu, aceasta fiind condusă la sediul IPJ Gorj. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că femeia și-ar fi înscenat lipsirea de libertate, inducându-l în eroare pe soțul său cum că ar fi fost răpită de persoane necunoscute, împrejurare în care i-a solicitat telefonic, în repetate rânduri, suma de 5. 000 de lei pentru eliberarea sa, se arată în comunicat.

Motivul pentru care o femeie din Gorj și-a înscenat răpirea
Ce se întâmplă cu femeia la ora actuală

Cu ce pedeapsă s-a ales femeia după înscenarea propriei răpiri

Gestul femeii nu a rămas însă nepedepsit. În urma anchetei efectuate de către oamenii legii, polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pe numele femeii din Gorj pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și inducere în eroare a organelor judiciare. În plus, tânăra de 36 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, iar în prezent se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.