Pensiile și salariile, în pericol! Semnal de alarmă lansat de ministrul Finanțelor

Diana Radu 23.05.2020, 18:29
Pensiile și salariile, în pericol! Semnal de alarmă lansat de ministrul Finanțelor

Ministrul Finanțelor, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește pensiile și salariile. Florin Cîțu avertizează că există pericolul ca finanțele publice să sufere un dezechilibru din cauza programelor populiste din Parlament.

Ce se întâmplă cu pensiile și salariile. Avertismentul lansat de Florin Cîțu

Florin Cîțu a declarat că programele sau proiectele de legi implementate de politicienii populiști în Parlament fără nicun fel de analiză vor avea consecințe asupa bugetului și implicit asupra pensiilor și a salariilor.

„Fac un avertisment pe care eu l-am dat politicieniilor populiști, programele populiste din Parlamentul României pentru că de acolo vine pericolul destabilizării finanțelor publice. Aceste programe, proiecte de legi, care pe de o parte scad veniturile bugetului și pe de alta cresc cheltuielile bugetului fără niciun fel de analiză fundamentată pun în pericol ce noi avem azi în buget: și plata salariilor și plata pensiilor”, a spus Cîțu, la Realitatea Plus.

florin citu, pensii, salarii
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile. Avertismentul lansat de Florin Cîțu

În ceea ce privește creșterea pensiilor lansată de fostul Guvern, ministrul Finanțelor a spus că va exista o majorare, însă proiectul de legea este la capitolul discuții pentru a se stabili un echilibru financiar.

„Se discută despre sustenabilitate și despre echilibrul financiar al României. Toate aceste facturi depind de evoluția economiei. În acest moment, ne permitem ce facem acum. Eu voi prezenta mai multe scenarii în Guvern, dar și riscurile aferente, că uităm de ele și ne afectează pe toți. România este țara cu cea mai mare creștere din UE. Am avut un rezultat economic foarte bun. Ceea ce am făcut până acum a dat rezulate, nu spun eu, ci spun cifrele și specialiștii. Cu prudență și responsabilitate vom acționa în continuare”, a mai spus Florin Cîțu.

Și ministrul Muncii a susținut că există un criteriu foarte important după care trebuie să se desfășoare acordarea de pensii mărite. Aceste venituri trebuie să se acorde pe un criteriu de contibutivitate, după cum a fost de părere,  Violeta Alexandru. Legea care prevede majoaraea pensiilor cu 40% ar trebui să intre în vigoare de la 1 septembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe