Pensiile care s-au dublat în ultima perioadă. Cine primeşte mai mulţi bani

Badea Violeta 02.11.2021, 19:25
Pensiile care s-au dublat în ultima perioadă. Cine primeşte mai mulţi bani

România se află într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere economic. În plus, iarna aceasta ne așteaptă și un val de scumpiri, iar printre cei mai afectați vor fi pensionarii. Însă există și vârstnici care o duc bine. Iată cine primește mai mulți bani.

Ce pensii s-au dublat în România

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a precizat că pensiile speciale s-au dublat în ultimii ani și nimeni nu are curaj să spună nimic. Acesta a spus că doar USR dorește să le elimine. Amintim că proiectul acestui partid a fost respins în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Nemulțumit de faptul că eliminarea pensiilor speciale nu intră în lista de activități a liberalilor, Claudiu Năsui a publicat un mesaj pe Facebook. Textul începe cu o întrebare prin care deputatul USR încearcă să afle de ce pentru unii se găsesc mereu bani.

„De ce pentru unii se găsesc mereu bani? Pensiile speciale aproape că s-au dublat în câţiva ani de zile. De la nişte sume mari au ajuns la sume astronomice. Iar asta luând în calcul doar lunile ianuarie-septembrie ale fiecărui an.

Şi urmează să explodeze şi mai rău, fiindcă în curând vor intra şi primarii pe lista pensionarilor speciali pe care îi susţinem din banii contribuabililor. În campania electorală toate partidele clamau că vor elimina pensiile speciale unul mai repede decât altul. S-a dus campania, s-a dus şi promisiunea.

În programul de guvernare care va fi supus la vot săptămâna asta nici măcar nu se mai vorbeşte despre pensiile speciale. A dispărut total curajul din campania electorală. A rămas doar USR care să vrea să le elimine”, a scris Claudiu Năsui.

Claudiu Nasui a spus ce pensii s-au dublat in Romania
Claudiu Nasui a spus ce pensii s-au dublat in Romania

Pensiile speciale au crescut în ultimii ani

Amintim că între ianuarie-septembrie 2021, s-a cheltuit de la bugetul de stat pentru pensiile speciale suma de 8,123 de miliarde de lei. Ceea ce înseamnă o creștere semnificativă, mai ales dacă privim la anul precedent când s-au cheluit 7,502 de miliarde de lei.

În aceeași perioadă a anului 2016, pensiile speciale valorau doar 4,462 de miliarde de lei. Dacă facem un mic calcul, putem observa o creștere de 82% a pensiilor speciale în doar cinci ani.

„În ultimii ani am fi putut implementa un program gradual de scădere a poverii fiscale pentru români şi am fi putut să scoatem milioane dintre ei din sărăcie.

Dar vechea clasă politică ne tot spune că nu sunt bani ca să mai lăsăm şi românilor care îi muncesc. Oare chiar nu sunt bani?

Sau sunt bani, dar nu sunt suficienţi şi pentru asta, şi pentru a plăti pensiile speciale de miliarde de lei, şi pentru a creşte sinecurile la stat, şi pentru contractele cu dedicaţie pe programe tip PNDL?”, a mai spus deputatul USR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...