Pensii 2022. Ce s-ar putea întâmpla cu pensiile în acest an. Anunțul ministrului Muncii

Beatrice Dumitru 21.03.2022, 14:52
Pensii 2022. Ce s-ar putea întâmpla cu pensiile în acest an. Anunțul ministrului Muncii

După ce prețul la energie a explodat și a provocat scumpiri în cascadă, ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat că există discuții în interiorul coaliției de guvernare pentru a ajuta cetățenii români. Acesta a vorbit și despre următoarea majorare a pensiilor, mai ales că pensionarii au venituri foarte mici, comparativ cu media UE.

Când s-ar putea majora pensiile

Principalele obiective ale coaliției PSD-PNL-UDMR asumate prin programul de guvernare au fost creşterea punctului de pensie şi a indemnizaţiei sociale, dar şi recalcularea tuturor pensiilor pentru a elimina inechităţile din sistem. Astfel, punctul de pensie a crescut de la 1.442 de lei la 1.586 de lei, începând cu 1 ianuarie 2022.

Acum, coaliția PNL-PSD-UDMR discută despre o majorare pentru septembrie a punctului de pensie, deoarece veniturile pensionarilor sunt foarte mici, comparativ cu media UE, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Pensii 2022. Ce s-ar putea întâmpla cu pensiile în acest an. Ce a anunțat ministrul Muncii
Pensiile au fost majorate la 1 ianuarie 2022.

Ce ține de reforma pensiilor în trimestrul acesta am îndeplinit și anume tot ceea ce înseamnă semnarea acordului cu Banca Mondială în vederea asigurării asistenței tehnice pentru o analiză asupra Legii pensiilor 127, legea existentă, și o eventuală îmbunătățire. Toate aceste lucruri sunt în grafic și se vor realiza”, a afirmat Marius Budăi, potrivit România Tv.

Guvernul caută soluții

Ministrul Muncii a mai spus că în interiorul coaliției de guvernare se caută cele mai bune soluții pentru cetățenii români, după ce prețurile au explodat. Acesta a amintit de pachetul social impus de PSD la negocierile pentru preluarea guvernării.

Am prevăzut de atunci, noi, PSD, că se va întâmpla asta și a fost o linie roșie pentru noi dacă vom intra sau nu la guvernare dacă acel social social va fi sau nu acceptat. A fost acceptat, în luna ianuarie l-am îndeplinit în totaliate și suntem în discuții acum să vedem ce mai putem face, ținând cont de prețurile din energie și impactul măsurilor luate cu ordonanța pentru energie pe care o vom da în Guvern”, a afirmat Marius Budăi.

În ianuarie 2020, punctul de pensie era de 1.265 (ianuarie-august) și 1.442 (septembrie), în timp ce în anul 2021 a ajuns la 1.442.

Urmăriți Impact.ro și pe