Pensii 2021. Violeta Alexandru, despre creșterea promisă: ”Acum lucrurile sunt clare”. Când se măresc și alocațiile

Ana Anitoiu 22.12.2020, 15:52
Pensii 2021. Violeta Alexandru, despre creșterea promisă: ”Acum lucrurile sunt clare”. Când se măresc și alocațiile

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, marți, ce urmează să se întâmple cu creșterea promisă în privința pensiilor și a alocațiilor din România, în anul 2021. Oficialul a declarat că acum lucrurile sunt clare și a precizat de când le vor fi dați mai mulți bani pensionarilor și copiilor.

Violeta Alexandru a spus ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

Conform ministrului Muncii, pensiile vor crește, dar nu cu 40%. Violeta Alexandru nu a precizat un procent clar, dar a menționat că Ministerul Finanțelor va avea o comunicare publică referitoare la cuantumul creșterii pensiilor.

”În programul de guvernare, pentru noi, lucrurile sunt foarte clare, vor crește atât pensiile, cât și alocațiile. Prima poză a încasărilor la buget o avem la finalul acestui an, când se pregătește bugetul pentru anul viitor. În funcție de această situație, pentru că toate plățile se fac în funcție de încasările la buget, Ministerul Finanțelor va avea o comunicare publică concretă vizavi de cuantumul creșterii, mă refer la pensii”, a spus Violeta Alexandru, la RFI.

Ministrul Muncii: ”Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare”

De asemenea, Violeta Alexandru a dat asigurări că pensionarii din România vor primi mai mulți bani și a precizat că lucrurile sunt foarte clare în acest sens, din punctul de vedere al liberalilor. Creșterea avută în vedere ar trebui să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie.

”Vor crește. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună”, a mai spus ministrul Muncii.

Pensii 2021. Violeta Alexandru, despre cresterea promisa Acum lucrurile sunt clare. Cand se maresc si alocatiile
Bancnote

Violeta Alexandru, despre creșterea alocațiilor copiilor

Totodată, Violeta Alexandru a spus că alocațiile copiilor vor crește cu 20%, la începutul noului an, 2021, și apoi, la jumătatea anului, cu același procent. Potrivit ministrului Muncii, copiii din România vor beneficia de încă o astfel de majorare și peste doi ani.

”Pentru plata alocațiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creștere etapizată, pentru a putea face față bugetul acestei solicitări de dublare a alocațiilor. Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani”, a mai spus Violeta Alexandru.

Florin Cîțu, declarație despre creșterea pensiilor

În luna noiembrie, în calitate de ministru de Finanțe, Florin Cîțu a spus că pensiile românilor vor fi majorate cu 8% în anul viitor. ”Noi estimăm, mizăm pe o creștere a pensiei în următorii patru ani cu 46 la sută, anul viitor estimarea este de 8,1%.”, a declarat el.

Recent, Curtea Constituţională a României (CCR) a făcut fericită o categorie de pensionari. Instanța a decis că impozitarea cu 85% a pensiilor speciale ce depășesc suma de 7.000 de lei este neconstituțională. Prin urmare, magistrații, printre care se numără și judecătorii CCR, vor rămâne cu mulți bani în conturi.

Urmăriți Impact.ro și pe