Pensii 2021. Pensionarii nu vor mai primi banii fizic. Ce va face Poşta Română pentru bătrânii din mediul rural

Ioana Bucur 27.02.2021, 08:41
Pensii 2021. Pensionarii nu vor mai primi banii fizic. Ce va face Poşta Română pentru bătrânii din mediul rural

Se anunță o schimbare importantă la pensii 2021. Sunt șanse mari ca pensionarii să nu mai primească banii fiizic, lună de lună, așa cum se întâmplă de atâta vreme. Ce va face Poșta Română pentru bătrânii din mediul rural. Planul instituției.

Pensii 2021. Pensionarii nu vor mai primi banii fizic

Schimbare radicală la pensii 2021. Directorul general al Poștei Române își imaginează un viitor în care pensionarii nu vor mai primi banii fizic. Scenariu ce s-ar putea adeveri cât mai curând, având în vedere că, pe timpul pandemiei, o altă instituție a statului, ANAF, a renunațat la serviciile Poștei pentru trimiterea notificărilor privind executările silite.

„Practic, compania a avut foarte mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu mai aveau termene de judecată, nu se mai trimiteau cereri de chemare în judecată, citaţii ş.a.m.d. De asemenea, ANAF-ul nu mai trimitea somaţii, nu mai demara proceduri de executare silită. (…) Suntem conştienţi că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu şi de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supravieţuiri reale a Poştei Române, să rămână un jucător important pe această piaţă”, a declarat Horia Grigorescu , directorul general al Poștei Române, într-un interviu pentru Profit.ro.

Ce va face Poșta Română pentru bătrânii din mediul rural

Chiar dacă scenariul propus de Horia Grigorescu s-ar aplica și pentru pensii 2021, directorul general al instituției a anunțat ce va face Poșta Română pentru bătrânii din mediul rural. Potrivit acestuia, instituția are în derulare un proiect ce ar permite amplasarea unor bancomate și POS-uri cu servicii financiare în interiorul oficiilor poștale din localitățile rurale.

„Compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poştei Române să doteze localităţile rurale şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale. Rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 2-3 ani. Vorbim şi de constituirea de conturi poştale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare.Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar şi în sprijinul companiei, în supravieţuirea şi reconstruirea acestei companii în viitor”, a adăugat Horia Grigorescu.

Directorul general a vorbit și despre „datoriile istorice” acumulate de instituție, precizând faptul că „Poşta a strâns cureaua cât a putut, din toate perspectivele, pe zona cheltuielilor inutile, a economisit fiecare bănuţ, a profitat de toate facilităţile fiscale existente şi a reuşit, astfel, să achite datoriile istorice la stat, 135 milioane de lei”.

„Poșta Română este o companie care presupune foarte multe provocări, presupune tocmai această îmbinare a clienților clasici, pe care compania îi are, și pe de altă parte atragerea de noi clienți, pe care ni-i dorim, ni-i dorim foarte mult și vrem să-i convingem că, în decursul anului precedent și al anilor care vor urma, noi ca și companie ne-am schimbat și vom continua să ne schimbăm foarte mult. De asemenea, ne-am schimbat foarte mult din perspectiva abordării pe care o avem, o abordare care să se transpună nevoilor de business dintr-un mediu foarte competitiv”, a mai spus Grigorescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...