Pensii 2021. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare şi stagiul de cotizare în România. Ministerul Muncii a explicat clar

Nicu Stan 27.10.2021, 20:55
Pensii 2021. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare şi stagiul de cotizare în România. Ministerul Muncii a explicat clar

Pensii 2021. S-a aflat ce se întâmplă cu vârsta de pensionare şi stagiul de cotizare în România. Ministerul Muncii a explicat clar ce se întâmplă. Toate detaliile de ultimă oră, în artoicolul de mai jos.

Pensii 2021. Ministerul de Finanțe a anunțat ultimele modificări. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare și stagiul de cotizare

Ministerul Muncii a făcut noi precizări cu privire la schimbarea legii pensiilor, într-un comunicat remis presei miercuri.

În contextul în care  în spațiul public au apărut o serie de afirmații legate de modificări la legea pensiilor și a salarizării, ministerul Muncii a revenit cu câteva clarificări.

Dan Vilceanu a anuntat cu cat vor creste pensiile de la 1 ianuarie 2022
Dan Vilceanu a anuntat cu cat vor creste pensiile de la 1 ianuarie 2022

Vârsta de pensionare nu se majorează

Trebuie menționat că viitoarea lege nu prevede majorarea vârstei de pensionare, iar proiectul la care se face referire în caietul de sarcini este cel care a fost deja aprobat de Guvern și se află în dezbatere în Parlament și dă posibilitatea rămânerii în activitate până la vârsta de 70 de ani celor care doresc asta.

Actuala lege a pensiilor publice (Legea nr. 263/2010) stipulează că stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Acest stagiu va rămâne neschimbat în viitoarea lege.

Legislația, trimisă în Parlament

Legislația care va fi trimisă în Parlament spre dezbatere și aprobare va fi făcută de către specialiștii Ministerului Muncii. Rolul consultanților este să pună la dispoziția echipelor tehnice ale ministerului, analize, proiecții și ipoteze de lucru care să ajute la elaborarea și fundamentarea unor proiecte de lege predictibile, echitabile și sustenabile.

Trebuie precizat că sprijinul unor specialiști cu expertiză internațională, precizat în caietele de sarcini, a fost înțeles, acceptat și asumat integral de CE prin PNRR.

Pensiile cresc de la 1 ianuarie

Prmierul demis Florin Cîţu a anunţat că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind că îşi doreşte ca astfel de creştere să se producă la începutul fiecărui an calendaristic, potrivit news.ro.

”Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a susținut premierul la doar câteva momente după ce a câștigat alegerile pentru șefia PNL.

Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2022

În plus, ministrul interimar de Finanţe, Dan Vîlceanu, a anunțat de când vor creşte pensiile şi cu cât.

„De la începutul anului 2022 şi cred că procentul va fi undeva în jur de 6 la sută. Sunt întrebat deseori legat de pensii, salarii. Ceea ce pot spune este doar ce prevede legea în vigoare, pentru că bugetul se face pe legea în vigoare”, a precizat ministrul demis de Finanțe Dan Vîlceanu.

Urmăriți Impact.ro și pe