Pensii 2021. Aceşti români pot recupera banii de la stat, însă cu o condiţie

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 29.04.2021, 13:57
Pensii 2021. Aceşti români pot recupera banii de la stat, însă cu o condiţie

Pensii 2021. Aceşti români pot recupera banii de la stat, însă cu o condiţie. Care este aceasta și despre ce bani este vorba, citiți în articolul de mai jos.

Președintele Klaus Iohannis a votat legea. Cum își vor recupera pensionarii banii pierduți pe nedrept

Pensii 2021. O categorie de români poate recupera banii de la stat, însă cu o condiţie principală. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, ieri, actul normativ pentru completarea și modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

Noile reglementări vizează recuperarea pensiilor de către pensionari în urma unor erori materiale.

Klaus Iohannis a promulgat legea ce permite pensionarilor sa-si recupereze banii pierduti
Klaus Iohannis a promulgat legea ce permite pensionarilor sa-si recupereze banii pierduti

Pensionarii își vor putea recupera banii din greșelile comise pe parcursul pensionării

Propunerea legislativă reglementează recuperarea de către pensionari a banilor neplătiți de către organul statului competent din cauza unnor greșeli materiale intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a documentelor în vederea eliberării deciziei de pensionare, precum și a datelor scrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei de pensionare.

Conform unui amendament, “prin excepţie de la prevederile alin. (2), în cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greşeli de redactare, uitare sau menţiuni greşite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripţie nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă“.

Modificarea legii a fost propusă de Florin Roman, deputat PNL

Deputatul PNL Florin Roman, inițiatorul legii de modificare a spus că, datorită acestei legi, “nimeni nu trebuie să se mai teamă că o pensie calculată greşit va fi mai mică“.

“Vă mulţumesc tuturor pentru votul de astăzi şi e important să transmitem acest mesaj de la tribuna Parlamentului, ca fiecare pensionar să ştie că nimeni nu-l mai poate păcăli sau nimeni nu-i mai poate tăia din pensie în mod greşit”, declara Florin Roman în ziua adoptării Legii de modificare în Camera Deputaților.

Se dau tichete pentru masă caldă. Cine le va primi

De asemenea, tot miercuri preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă, care prevede acordarea tichetelor sociale pe suport electronic în valoare de 180 lei pe lună, pentru mese calde.

De aceste tichete vor beneficia persoanele în vârstă de peste 75 de ani care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale, precum şi persoanelor fără adăpost. De asemenea, sumele necesare acordării tichetelor pentru masă caldă sunt asigurate din fonduri externe nerambursabile.

Urmăriți Impact.ro și pe