Pensii 2020. Se întâmplă chiar acum cu banii pentru mii de pensionari. Anunțul făcut de Violeta Alexandru

Pensii 2020. Se întâmplă chiar acum cu banii pentru mii de pensionari. Anunțul făcut de Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un anunț, vineri seară, legat de banii a mii de pensionari. Ea a precizat că au fost schimbați directorii mai multor case de pensii.

Pensii 2020. Ce anunț a făcut Violeta Alexandru

Ministrul Muncii a anunțat că s-au rezolvat mii de restanțe la casele de pensii, în emiterea primei decizii de pensionare sau a celei rezultate din recalculare.

”Aproape, foarte aproape de zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare.

Am plecat de la peste 18.000 restanțe. Am auzit toate explicațiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se muncește mult. Au crezut că renunț. Nu am renunțat.

La o săptămână de la ultimul meu anunț privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistențelor, rămăseseră restanțe, s-au rezolvat lucrurile.

Nu, nu accept nici 2, nici 3 nici 8 restanțe. Niciuna. Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ținem oamenii să aștepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii”, a anunțat Violeta Alexandru, pe Facebook.

Pensii 2020. Se întâmplă chiar acum cu banii pentru mii de pensionari. Anunțul făcut de Violeta Alexandru

Pensii 2020. Se întâmplă chiar acum cu banii pentru mii de pensionari. Anunțul făcut de Violeta Alexandru

Pensii 2020. Termenul de rezolvare a dosarelor restante, prelungit, la Alba

Ministrul Muncii a precizat că la Alba a prelungit cu o lună termenul de rezolvare a acestor probleme, deoarece erau foarte multe dosare restante.

”Rămân în continuare probleme la Alba – puțin peste 2.500. Am mai spus – noua conducere de la casa de pensii Alba, care a preluat peste 10.000 de dosare restante, a tras mult. De aceea, sunt de acord să mai primească încă o lună. Dar vreau zero restanțe și aici.

Conducerea Casei Naționale ajută cu oameni, la fel casele de pensii din județele învecinate. La Alba sunt oameni care așteaptă răspuns de peste un an. Cum or fi putut să doarmă liniștiți miniștrii PSD care au condus acest minister și fostul director al casei județene? Nu mai contează. Trebuie să rezolvăm”, a mai scris ea.

De asemenea, ministrul Muncii a precizat că au fost schimbați directorii mai multor case de pensii. De altfel, pe 6 octombrie, ea anunța că a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe directorii tuturor caselor de la sectoarele din Bucureşti, precum şi pe cei din judeţele Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara – Petroşani, Giurgiu şi Gorj.

”Ilfov – 274 dosare și o atitudine sfidătoare a actualei conduceri – știu ce am de făcut, Sectorul 1: 215 (aici am făcut schimbarea, noul termen de rezolvare – 15 noiembrie), Sector 3: 29 (schimbare), Sector 2: 23 dosare (schimbare)”, a scris ministrul Muncii, pe Facebook.

Violeta Alexandru a alăturat mesajului ei un grafic, despre care a spus că include și restanțele la pensiile internaționale. Însă, despre acestea, a spus că va vorbi separat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI