Pensii 2020. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Șeful statului a decis

Stan Filon 23.09.2020, 19:45
Pensii 2020. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Șeful statului a decis

Președintele Klaus Iohannis  a vorbit despre Legea de rectificare bugetară votată de Parlament, care a lăsat în picioare majorarea pensiilor cu 40%, dar și a salariilor. Șeful statului a spus exact ce va face atunci când Legea respectivă va ajunge la el pentru promulgare.

Președintele Klaus nu va promulga legea care prevede majorarea pensiilor cu 40%

Președintele Klaus Iohannis a venit cu vești proaste pentru pensionarii din România. Șeful statului a susținut o conferință de presă în care a vorbit deschis despre legea privind majorarea pensiilor cu 40%, dar și a salariilor.

Întrebat dacă legea privind majorarea pensiilor și a salariilor va fi aprobată, președintele Klaus Iohannis susține că acest lucru nu este posibil. Șeful statului a precizat că atât el cât și Guvernul își doresc ca aceste majorări să aibă loc, însă bugetul de stat nu poate suporta în acest moment alte cheltuieli.

Presedintele Klaus nu va promulga legea care prevede majorarea pensiilor cu 40%
Presedintele Klaus nu va promulga legea care prevede majorarea pensiilor cu 40%

”Ceea ce a votat ieri o majoritate condusă de un PSD iresponsabil ar împovăra bugetul”

”Este o chestiune pe care am mai discutat-o și sigur o sa o mai discutăm. Este de dorit să crească pensiile, să crească salarile peofesorilor sau să primeasca un bonus. Sunt lucruri pe care și eu mi le doresc, dar și Guvernul.

Primul pas a fost deja făcut. Pensiile au crescut cu 14%, alocațiile copiilor au crescut deja cu 20%. Chiar dacă ne dorim mai mult trebuie să ținem cont de contextul în care ne aflăm. Suntem în plină pandemie, criză economică, iar bugetul de stat e sub presiuni uriașe”, a spus Klaus Iohannis.

În ceea ce privește votul de marți, șeful statului susține că social democrații sunt ”iresponsabili”, iar tot ceea ce vor să facă este doar să ”împobăreze” bugetul pentru anul viitor, iar acest lucru al crea dezastru din punct de vedere financiar în România.

”Ceea ce a votat ieri o majoritate condusă de un PSD iresponsabil ar împovăra bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB, ori acest spațiu fiscal nu există. Ar trebui să luăm bani din altă parte pentru această zonă, iar din alte zone banii au fost reduși deja la minim”, a adăugat Iohannis.

Totodată, șeful statului a mai precizat că aceste creșteri vor avea loc într-adevăr, însă acest lucru se va întâmpla la momentul potrivit, care în prezent nu există.

”Chiar dacă ne dorim ca aceste creșteri să intre în vigoare, trebuie să așteptăm momentul prielnic care din păcate nu este”, a mai spus președintele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...