Pensia rușinoasă pe care o primea marele Ion Dichiseanu. Ce era nevoit să facă pentru a-și rotunji veniturile

Ana Ionescu 20.05.2021, 16:49
Pensia rușinoasă pe care o primea marele Ion Dichiseanu. Ce era nevoit să facă pentru a-și rotunji veniturile

Actorul Ion Dichiseanu, unul dintre cei mai buni actori ai filmului și teatrului românesc, a murit, joi, 20 mai, la vârsta de 87 de ani. În ultimii ani din viață, Ion Dichiseanu a fost nevoit să trăiască dintr-o pensie rușinoasă, iar pentru a putea avea un trai decent încerca să facă și alte lucruri pentru a-și rotunji veniturile.

Cum își rotunjea Ion Dichiseanu veniturile în ultimii ani

Marele actor Ion Dichiseanu s-a descurcat mereu și a dus un trai decent. În momentul în care a ieșit la pensie, a aflat că trebuie să trăiască cu o sumă rușinoasă de bani după 53 de ani de muncă. El a mărturisit că avea o pensie modică, de aproximativ 1.500 de lei. Pentru că nu îi ajungeau banii, actorul a continuat să urce pe scena teatrelor și primea pentru fiecare reprezentație câte 150 de lei.

”Într-un teatru particular repeţi de zece, douăzeci de ori până ieşi la rampă cu un spectacol. Primesc 150 de lei pe reprezentaţie, dar nu mă plâng, aceasta este menirea mea pe pământ şi nu o văd ca pe un sacrificiu”, susţinea marele actor.

De asemenea, el deținea un spațiu comercial încă din anul 1991, pe care îl închiria cu câteva sute de euro.

”Am de 24 de ani acest spaţiu şi a fost permanent închiriat. A funcţionat o perioadă foarte bună ca minimarket, iar ultimele cinci luni au închiriat nişte turci pentru pizzerie, doar că nu le-a mers şi au închis. Aşa înveţi ce merge şi ce nu. Financiar vorbind, spaţiul acesta pot să spun că m-a ajutat foarte mult. Din păcate nu mai am altele”, declara în urma cu câțiva ani Ion Dichiseanu.

Pensia rusinoasa pe care o primea marele Ion Dichiseanu. Ce era nevoit sa faca pentru a-si rotunji veniturile2
Ion Dichiseanu şi Simona Florescu au fost căsătoriţi 22 de ani

La 86 de ani spunea că uraște singurătatea

Ion Dichiseanu a fost căsătorit 22 de ani cu Simona Florescu. Cei doi au divorțat în anul 2008, însă au ales să rămână prieteni. Cu toate acestea, actorul spunea anul trecut, la 86 de ani, că nu îi place singurătatea, mai ales să locuiască singur, de aceea avea lângă el mai multe animale de companie.

„Nu pot locui singur, fără să am pe cineva de care să am grijă și să mă bucure. Și când spun asta nu mă refer doar la oameni, ci și la animale. Am un bichon, un papagal foarte gălăgios, mulți pești. Fiecare tresare când mă vede, când îl hrănesc. Câinele meu, când deschid ușa, se gudură, doar că nu-mi vorbește, mă face atât de fericit! Toate aceste suflete au nevoie de dragoste, căci viața fără dragoste chiar nu are sens. Animalele simt dragostea omului, asta e o concluzie simplă. Uneori, când sunt supărat, parcă suferă pentru mine”, mărturisea actorul Ion Dichiseanu.

A fost căsătorit 22 de ani cu Simona Florescu

Despre Simona Florescu, Ion Dichiseanu spunea că a fost iubirea vieții sale, femeia care i-a dăruit un copil și pe care o aprecia enorm. Ion Dichiseanu s-a căsătorit cu Simona pe când aceasta avea doar 19 ani. Între ei era o diferență de 35 de ani. Simona a mărturisit că nu a ştiut câți ani are marele actor, până în momentul în care s-a căsătorit cu el.

„Eu n-am ştiut ce vârstă are Dichi până ne-am căsătorit. Nu l-am întrebat. La Starea Civilă am văzut câţi ani are! Eu l-am văzut pe el aşa cum este şi l-am iubit aşa. Vârsta nu trebuie să fie un impediment. Sunt oameni care, la vârsta la care s-a căsătorit Dichi sunt rablagiţi rău de tot, dar sunt şi oameni în vârstă care sunt foarte atenţi cu ei, grijulii şi nu trec degeaba prin viaţă. Aveam 19 ani când m-am căsătorit cu el și la 20 am născut-o pe Ioana.

Îmi doream foarte mult familie, chiar dacă multe persoane au fost împotriva noastră pentru că el era bătrân. S-au pus pariuri că nu rezistăm împreună! Oamenii erau răi și mult timp am avut și eu senzația că ne-am căsătorit pentru că el își dorea un copil, nu pentru că mă iubea pe mine!, a povestit Simona Florescu în cadrul unei emisiuni TV.

Urmăriți Impact.ro și pe