Pensia incredibilă pe care o are Maria Băsescu. Câți bani primește lunar de la statul român

Raluca Alexe 05.06.2023, 20:28

Maria Băsescu, soția fostului președinte al României, Traian Băsescu, primește lunar, de la stat, o sumă cosniderabil mai mică față de soțul său. Pentru cotizarea la sistemul public de pensii, fosta primă doamnă nu a contribuit foarte mult, concentrându-și atenția pe creșterea celor două fiice. Iată ce pensie încasează Maria Băsescu, lunar.

Ce pensie are fosta primă doamnă a României

Maria Băsescu, în vârstă de 72 de ani, a avut o activitate profesională destul de scurtă, dedicându-și timpul și energia pe creșterea copiilor și nepoților săi. În tot acest timp, cel care a întreținut familia a fost soțul acesteia, Traian Băsescu, care a adunat, de-a lungul anilor, o avere considerabilă.

Puțini știu, însă, că înainte de a deveni mama Ioanei și Elenei Băsescu, Maria Băsescu a lucrat în domeniul turismului, fiind pasionată încă din tinerețe. După ce a devenit mamă și având în vedere că soțul său era foarte mult plecat pe mare, Maria Băsescu a fost nevoită să renunțe la locul său de muncă.

Maria Basescu 1
Maria Basescu

Astfel, fosta primă doamnă a țării primește, în fiecare lună nici, mai mult, nici mai puțin, de 700 de lei, adică 1.350 de euro anual. În ceea ce îl privește pe Traian Băsescu, acesta beneficiază de o indemnizație de zece ori mai mare, fiind vorba de aproximativ 13.000 de euro pe an. Această pensie o primește în urma activității politice, iar sumele strânse le-a investit în titluri de stat, ceea ce i-a mărit averea considerabil.

Fostul președinte mai deține și terenuri în București, conturi de economii în valoare de 250.000 de euro și o colecție de bijuterii estimată la circa 171.000 de euro, dar și un apartament în Capitală achiziționat în anul 2003. De asemenea, până în anul 2020, Traian Băsescu mai încasa și un salariu de europarlamentar de 41.500 de euro anual.

Recent, familia Băsescu și-a mai cumpărat o locuință în zona de nord a Capitalei, după ce au fost dați afară din vila de protocol primită din partea statului. Acest lucru vine ca urmare a dovedirii faptului că fostul președinte a fost colaborator al Securității, astfel că o parte din privilegiile sale de fost șef de stat au fost pierdute.

Urmăriți Impact.ro și pe