Pedeapsa primită de polițistul român care a luat mită 1,1 milioane de euro. Magistrații s-au pronunțat deja

Stan Filon 10.05.2022, 15:39
Pedeapsa primită de polițistul român care a luat mită 1,1 milioane de euro. Magistrații s-au pronunțat deja

Un polițist care a luat mită 1,1 milioane de euro și-a aflat acum sentința! Bărbatul a solicitat și primit suma respectivă de la un om de afaceri pe care chiar el îl cerceta, pentru a-l scăpa cu fața curată. Procurorii au reușit însă să le dea planurile peste cap, iar acum omul legii și-a aflat sentința pentru faptele sale. Judecătorii au dictat 5 ani și 6 luni de închisoare pentru fostul polițist. Sentința nu este însă una definitivă.

Polițistul român care a luat mită 1,1 milioane de euro și-a aflat sentința

Un ofițer de poliție judiciară din cazul IGPR a crezut că a găsit soluția rapidă de îmbogățire, iar cel care l-ar fi ajutat să-și vadă visul cu ochii ar fi fost chiar persoana pe care o cerceta. Vorbim despre Marius Aurelian Fleancu, care a fost delegat special la Parchetul General pentru a participa la o anchetă într-un dosar în care omul de afaceri Bogdan Savin, proprietarul grupului de firme Ager, era cercetat pentru înşelăciune.

Procurorii DNA au aflat că prin intermediul unui complice de-al său, Cristian-Nicolae Ploaie, ofiţerul de poliţie ar fi luat legătura cu omul de afaceri cercetat şi i-ar fi cerut peste un milion de euro, promiţând că va obţine clasarea dosarului de înșelăciune. Poliţistul a susținut că va împărți banii cu procurorul de caz şi cu procurorul şef de secţie de la Parchetul General, lăsând impresia că îi poate convinge să facă lucrurile nevăzute.

Politistul roman care a luat mita 1,1 milioane de euro si-a aflat sentinta
Politistul roman care a luat mita 1,1 milioane de euro si-a aflat sentinta

I-a cerut mită celui pe care îl cerceta

„Banii respectivi ar fi fost pretinşi prin intermediul celeilalte persoane (Cristian-Nicolae Ploaie, n.r.), în schimbul promisiunii că: ar urma să facă cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desfiinţarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză şi în cele din urmă la o soluţie de clasare; ar urma să intervină la procurorul de caz şi la procurorul ierarhic superior (asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă), astfel încât să se dispună soluţia clasării, iar eventualele plângeri faţă de clasare să fie respinse”, spune DNA

Procurorii DNA au intrat însă pe fir, așa că afacerea a fost dată în vileag, iar polițistul a fost cercetat la rândul său. Dosarul a fost trimis în judecată, iar magistrații de la Tribunalul București s-au pronunțat recent. Astfel, Marius Aurelian Fleancu a fost condamnat la 4 ani şi 5 luni de închisoare pentru luare de mită, 3 ani pentru trafic de influenţă şi un an şi 3 luni pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Decizia magistraților nu este una definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...